Evenimentul Zilei > Justitie > Tudorel Toader l-a vizitat pe românul condamnat la moarte în Malaezia
Tudorel Toader l-a vizitat pe românul condamnat la moarte în Malaezia

Tudorel Toader l-a vizitat pe românul condamnat la moarte în Malaezia

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader (foto), efectuează în aceste zile o vizită în Malaezia, având discuţii pentru o colaborare juridică, ţinând cont că nu există în acest moment un cadru juridic bilateral între cele două ţări.

De altfel, în cadrul vizitei, Tudorel Toader şi procurorul general al Malaeziei, Tan Sri Dato’ Sri Haji Mohamed Apandi bin Ali, au semnat Memorandumul de Înţelegere dintre Guvernul României şi Guvernul Malaeziei privind activităţi de cooperare juridică. Toader a vizitat şi închisoare Bentong în care se află încarcerat Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte pentru trafic de droguri. „Delegaţia română a purtat discuţii cu cetăţeanul român condamnat, exprimând susţinerea în realizarea intereselor legitime, cu respectarea legislaţiei celor două state, în cadrul juridic iniţiat prin semnarea Memorandumului”, se arată într-un comunicat al ministerului Justiţiei.

Tudorel Toader. FOTO: EVZ

Românul condamnat la moarte în Malaezia este din comuna Telega (Prahova), iar ultima dată a fost în localitatea natală în vara anului 2012, cu o lună înainte de a fi arestat. Ionuţ Alexandru Gologan unde a fost racolat de traficanţi de droguri în Germania. În bagajele tânărului au fost descoperite, pe 26 iunie 2012, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, 1.494 de grame de metamfetamină. El a fost condamnat definitiv la moarte în 2013.