Evenimentul Zilei > Politica > Presiuni asupra lui Tudorel Toader? Dragnea vrea OUG privind AMNISTIA. Liderul PSD a reacționat PROMPT
Presiuni asupra lui Tudorel Toader? Dragnea vrea OUG privind AMNISTIA. Liderul PSD a reacționat PROMPT

Presiuni asupra lui Tudorel Toader? Dragnea vrea OUG privind AMNISTIA. Liderul PSD a reacționat PROMPT

Ordonanța privind amnistia și grațierea este un subiect devenit sensibil în România, iar la aproape doi ani după controversata OUG 13 care a scos zeci de mii de oameni în stradă, a fost lansată o nouă ipoteză despre OUG.

Conform Digi24.ro, Liviu Dragnea îi cere răspicat ministrului Justiţiei să prezinte cât mai repede un proiect privind amnistia şi graţierea. Preşedintele PSD a găsit și un vinovat pentru că proiectul a fost blocat până în prezent, iar cel vizat este Paul Stănescu.

În ciuda informațiilor oferite în culisele politicii, șeful PSD spune că dacă în săptămânile următoare Tudorel Toader nu va prezenta un proiect privind amnistia şi gratierea. Totuși, este susținută varianta că termenul final pentru adoptarea aministiei și grațierii ar fi finalul acestui an. 

„Nu am discutat cu Tudorel Toader despre vreo OUG de amnistie, nici cu doamna ministru Dăncilă, sunt convins că nu se va adopta niciun fel OUG de amnistie pe 1 decembrie sau în jurul acestei date”, a declarat Liviu Dragnea, președintele PSD.

Întrebat dacă dacă acest lucru se va întâmpla după 1 decembrie, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu știu domnișoară. Nu cred ca se va…. Eu nu sunt în guvern. Nu s-a discutat așa ceva.”

Premierul Viorica Dăncilă le-a spus jurnaliștilor luni, în contextul unei eventuale OUG privind amnistia și grațierea, că nu poate face o declarație anume, pentru că nu a discutat cu o anumită persoană.

Presa a relatat de repetate ori că o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea i-ar fi benefică liderului PSD, Liviu Dragnea, mai ales după ce Guvernul Grindeanu a emis celebra OUG 13, în ianuarie 2017. Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, decizie definitivă, în dosarul „Referendumul” și la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, decizie în primă instanță, în dosarul angajărilor frauduloase la Protecția Copilului Teleorman.