Evenimentul Zilei > Actualitate > Tnuva îşi închide ferma din România
Tnuva îşi închide ferma din România

Tnuva îşi închide ferma din România

Firma israeliană de produse lactate Tnuva îşi va închide ferma pe care o deţine în România din cauza profitabilităţii reduse, informează portalul israelian Ynetnews.com. Locul grajdului va fi luat de un aeroport pe care autorităţile române au de gând să-l construiască, potrivit declaraţiilor directorului Tnuva, Arik Schor.

Tnuva deţine în România o fermă cu 1.200 de vaci de lapte, care asigură 25% din producţia locală a companiei.

Potrivit directorului general al Tnuva, Arik Schor, compania are suficient lapte din surse externe pentru a acoperi necesarul companiei.

"Ferma şi creşterea animalelor nu fac parte din activităţile de bază ale Tnuva, astfel încât ne-am pus întrebarea dacă ar trebui să investim în creşterea vacilor. Ferma nu este profitabilă şi a fost construită în timp pentru a asigura aprovizionarea cu lapte într-un moment în care exista un deficit de lapte în România. Situaţia s-a schimbat în prezent", a declarat Arik Schor.

Ferma este situată la o distanţă de 20 de km de Bucureşti, în apropiere de fabrica de lactate pe care Tnuva România a deschis-o după o investiţie de aproximativ 55 de milioane de euro. Ferma se întinde pe o suprafaţă de 20 de hectare şi a fost cumpărată cu 1 milion de euro de la un fost CAP.

Arik Schor a spus că autorităţile române au în vedere construirea unui aeroport în zona grajdului.

În ultimii ani, Tnuva România a raportat pierderi, din cauza crizei financiare. Cota Tnuva pe piaţa de produse lactate din România este de 7%, în timp ce Danone controlează 35% din piaţă.

În pofida pierderilor înregistrate, Tnuva a anunţat că divizia sa din România nu îşi va înceta activitatea.