Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Timeo Danaos… et dona ferentes!
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Timeo Danaos… et dona ferentes!

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Timeo Danaos… et dona ferentes!

Pe 28 ianuarie s-au născut Alan Alda, Auguste şi Jean Piccard, Arthur Rubinstein, Mihail Barîşnikov, Martha Bibescu, Camil Ressu, Jean Athanasiu, Florina Cercel.

În calendar sunt Sfinţii Efrem Sirul, Isaac Sirul, Paladie, Iacob Sihastrul şi Haris.

În „kalendar”, continuă, până pe 7 februarie, sărbătorile lupilor, cu seria lor de interdicţii ciudate.

A patra zi a Filipilor de iarnă. Ziua de astăzi este „rea de arsuri şi de înec”. Trebuie ţinută ca să nu se întâmple înecul sau arsurile. Normal, nu este bine să te pui rău că… „ăia”, care te pot îneca, sau arde!

Trebuie să realizăm, dragi lupi, padawani şi hobbiţi prezenţa punitivă a celor două elemente primordiale: apa şi focul!

De astăzi încep să fie pregătite măştile şi costumele pentru „schimbarea destinului” şi ascunderea, disimularea, schimbarea numelui şi a înfăţişării celor păcătoşi ca să nu mai fie recunoscuţi de Dumnezeu, Sfinţi şi mai ales de executor, de Lupul Şchiop şi astfel oamenii să nu mai primescă pedepsa cuvenită.

Un ecou al acestui obicei de la începutul omenirii este carnavalul. De exemplu, carnavalul veneţian, rămas la nivelul Evului Mediu, când a avut maximum de simboluri, costume şi organizare. Dar originea carnavalului este mult mai veche, de la sărbătorile europene ale lupilor, probabil, după unii autori, sărbători vechi de zeci de mii de ani, din neolitic.

La noi „carnavalul” cu măşti şi reprezentări fixe a migrat spre sărbătorile de iarnă ale solstiţiului, Crăciunul, Anul Nou… Ţăranul, în general, iar ţăranul român nu face excepţie, ei bine, ţăranul a fost şi este mai comod, mai conservator, mai uşor de convins să nu facă ceva, decât să muncească, să facă ceva, chiar pentru un carnaval!

Toate aceste reguli, interdicţii, pedepse, sărbători, zei, apoi sfinţi, lupi, Filipi, aveau demult, la începutul istoriei, un singur scop: civilizarea europenilor. Civilizaţia se bazează pe reguli şi, mai ales, pe respectarea lor!

Civilizaţia, în Europa, vine, istoric vorbind, de la greci!

Toată lumea, pe la noi, îi plânge acum pe greci! Poate unde nu au informaţii, sau aşa este „politic corect”! Mă hotărâsem să nu vă mai scriu de politichie, dar nu mă lasă astrologia! Mai sună şi Skype-ul şi apar vechi colegi de acum… mulţi ani de zile. Vreo doi au fost implicaţi în campania electorală din Elada. De partea învinşilor. Nu şi-au primit toţi banii şi îi înjură… pe greci, în general! „Timeo Danaos…”!

Totuşi printre suspine şi regrete, colegii mei mai spun şi informaţii interesante. Gurile rele spun că „ΣΥΡІΖΑ” a fost dusă spre, aproape, o majoritate absolută şi de strategia excelentă a unei firme de consultanţă de marketing politic şi campanii electorale cu sediul în Hong Kong. Chinezii! Sau… britanicii?

Asta, ca şi discursul primului ministru chinez de la Davos, explică multe!

Acum două mii cinci sute de ani, nişte nebuni frumoşi, nişte greci, trei sute de spartani barau invazia asiaticilor în Europa. La Termopile.

Astăzi, grecii construiesc un pod de aur pe care să înceapă invazia asiaticilor în Europa. Se pare, tot gurile rele spun, că promisiunile electorale stupefiante ale foarte stângii (urăsc cuvântul „extremă”, parcă ar fi la fotbal) greceşti se bazează şi pe ajutorul marelui frate chinez, pe mulţii lui bani. Sfârşitul celui de al Patrulea Reich UE? Din Grecia? Probabil, coroborat cu refuzul Islandei de a adera la UE şi cu marele scandal ucrainian, ca să nu mai amintesc de afacerile necurate şi corupţia nebănuită care cresc şi devin politici în multe dintre eşaloanele UE, cu tot efortul disperat al oamenilor cinstiţi, integri şi onorabili de la comisie, controlul intern şi verificare proiecte.

Cât despre greci, nu le mai plângeţi de milă! Au găsit întotdeauna o soluţie! Cu regele, cu coloneii, cu socialiştii, cu dreapta, acum şi cu foarte stânga, cu „comuniştii”. Au trăit bine pe banii turcilor, englezilor, nemţilor… acum, poate, şi pe cei ai chinezilor. Grecii sunt hedonişti şi au o veche filosofie a vinetelor umplute, a masticii de Chios înainte de souvlaki, a cafelei, a siestei zilnice şi a după amiezelor de miercuri şi vineri când nimic nu mişcă, doar sunt zile de post!

Iar chinezii… sunt greu de ghicit, greu de înţeles! Dar întotdeauna au dorit să aibă un cap de pod în Europa! Mai ţine minte cineva pe Enver Hodja şi Albania lui?

„Poate, grecii au să arunce bordelul ăsta în aer!” s-a pronunţat un important om politic francez, referindu-se la UE şi situaţia din Grecia. Nu, nu este de stânga, ci de foarte dreapta. Undeva, extremele se întâlnesc!

 

BERBEC   Astăzi sunt aspecte amestecate, evită confuziile şi interpretările greşite, mai ales la serviciu. Dacă nu înţelegi ceva, întreabă, decât să faci o confuzie, care poate te costă şi bani!

Marte, chiar afectat, poate să îţi aducă o oportunitate neşteptată. Care prilej trebuie analizat pe îndelete – nu te repezi, ca de obicei. Nu te grăbi, dar nici nu refuza! Atenţie la „deochi”, evită persoanele cu ochii verzi care se uită fix la tine şi la durerile de cap. Banii sunt bine aspectaţi, e adevărat că sunt puţini, dar totuşi ai promisiuni că vei primi ceea ce ţi se cuvine! 

TAUR  Lucruri importante la timpul prânzului. Proiectele care încep pot aduce în viitor rezultate bune, în domeniul intereselor personale. Nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere!

Perioadele tulburi, cu grad înalt de nedeterminare şi cu o puternică componentă de haos, te-au avantajat întotdeauna. În astfel de situaţii tu prevalezi prin aplicarea practică şi pragmatică al unui simţ deosebit al proprietăţii, al banului. Atenţie, însă, nu amâna, nu prelungi nejustificat – atunci pierzi! Ai o doză de comoditate, ca orice Taur, supus al indolentei Venus!

GEMENI    O atitudine elegantă, “la patru ace” dar şi o dispoziţie schimbatoare, îţi pot marca ziua. Cei pe care îi întâlneşti astăzi, par că sunt binevoitori. Încearcă să stabileşti interesele comune.

Nu te mai gândi la hoţii care se îmbogăţesc şi la curtezanele de doi bani, care o duc bine, fără să muncească… prea mult! Iar tot sistemul ăsta este o cloacă, încă mai perversă şi mai rea decât comunismul, pentru că promite premiul suprem, libertatea, fără să-ţi dea mijloacele ca să fii liber. Oricum, drumul spre Infern este pavat cu intentii bune aşa că o sa pierzi o ocazie mare cât roata carului, cu gândul la filosofii. Pentru că te-am averizat, poţi să fii mai atent şi să nu ratezi!

RAC   Ai tendinţa să renunţi repede, să dai înapoi, ca nevertebratul al cărui nume îl porţi. Încearcă să găseşti soluţii amiabile, paşnice, dar corecte, care să-ţi convină şi să rezolve situaţia!

Bune rezultate în domeniul familiei şi al relaţiilor sociale. In general ziua de astăzi iti este favorabilă,  mai puţin pentru afaceri financiare. După cum spuneam, stelele te avantajeaza in dragoste şi în relaţiile familiale. Daca cele doua domenii se confundă, atunci ai un noroc dublu! Dacă nu, nu! Banii vin, metodic si incet, ca picăturile, din aceleaşi surse ca şi pâna în prezent, dar nu astăzi!

LEU   O zi buna, plăcută şi de aceea, rară! Azi, entuziasmul iţi e întrecut doar de buna dispoziţie şi de un optimism mai mult decât binevenit, care te motivează şi e sursă de energie pozitivă!

O parte din Lei, cei născuţi în primul decan, au parte de o întâmplare care îi pune pe gânduri. Şi trebuie să facă o schimbare, pentru că lucrurile nu pot merge aşa! Se apropie nişte termene, tensiunea creşte. Nu-ti pune nădejdia în ajutorul familiei sau al anturajului, trebuie, din nou, să te descurci singur. Totuşi, majoritatea zodiei este cu zâmbetul pe botişor şi gheruţele în perne, torcând hipnotic. Poate păcăleşte pe cineva…

FECIOARĂ   Când crezi că ai reuşit să-i păcăleşti pe toti, atunci se întâmplă şi aflii ca toţi au complotat împotriva ta. Comic, nu? Dar, pentru ce sunt făcuţi prietenii! O zi ca dintr-o telenovelă!

Nu rata ocaziile din cauza detaliilor sau a suspiciunii caracteristice zodiei.  Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar nu te implica total. Nici nu poţi, nu te lasă caracterul. Şi bine faci! Unele surprize plăcute, dar până la urmă previzibile – din partea copiilor sau a fraţilor mai mici. Pentru un procent din Fecioare: în scenariul pe care-l construiesti lipsesc unele amanunte, dar fiind vorba de afaceri si bani nu trebuie sa uiţi nici un detaliu. Nu uita: orice început este decadent si nesigur!

BALANŢĂ   În sfârşit, se ţine seama de ceea ce spui, eşti ascultat cu atenţie.  La serviciu, sau acasă, poţi vorbi cu uşurinţă. Dar şi tu fii atent la ceea ce îţi comunică familia, prietenii, cei din jur.

Astăzi poţi reuşi ceva mai bine în activităţi legate de mărfuri şi bunuri de consum. Foloseste-ţi cu isteţime resursele pe care le ai şi nu împrumuta bani. Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri cât şi în dragoste. Nu lua bârfele şi zvonurile în serios.  Lucrurile devin mai serioase, ascultă cu atenţie, descifrează sensul ascuns al lucurilor. Fi selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen lung!

SCORPION   Eşti obligat să iei unele decizii. Nu îţi plac. Dacă poţi, mai amână, poate se mai întâmplă ceva, poate altceva… sau nu se întâmplă nimic! Dar eşti sigur că trebuie să hotărăşti ceva?

Poţi să primeşti o veste despre nişte realizări mici, dar care pot să te bucure mult. De asemenea supravegheaza-ti programul, să ai un just echilibru între activitate şi odihnă. Configuratia astrologică indica mai multe posibilitaţi sa ieşi din criza de timp in care te-ai bagat de nici nu mai şti cum. Posibile schimbări şi veşti plăcute. Fii la obiect în ceea ce vrei sa spui. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce!

SĂGETĂTOR  O zi mai puţin favorabilă în ceea ce priveşte munca. Fereşte-te să iei decizii bazându-te pe informaţiile aduse de cei care poartă vorbele, dar nu sunt persoane onorabile, de încredere!

Caracteristic zilei de 28 ianuarie este dorinţa ta de… altceva, de schimbare. Care se va manifesta şi în regimul alimentar şi în abordarea cu mult curaj a unor proiecte noi. Dar şi printr-un maxim emoţional care te face să vrei să cunoşti şi alţi parteneri sau partenere. Atât în afaceri cât şi în viaţa de zi de zi. Frenezia noului te ţine puţin, cam puţin, după care revii la obişnuinţa cotidiană!

CAPRICORN  Pe plan sentimental, în relaţia ta, astăzi este mai bine să iei tu iniţiativa ca să te bucuri de elementul surpriză, decât să te trezeşti în faţa unei situaţii în care să dai explicaţii!

Dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Ai o mare dorinţă de a dărui şi chiar faci mici cadouri, aşa, fără motiv, sau cu motiv evident, că aşa vrei tu!  Nu fă confidenţe despre viaţa ta personală, despre proiectele tale de viitor, mai ales la serviciu sau la şcoală. Nu uita că ceea ce este important pentru tine, poate să nu fie interesant pentru cei din jur. Iar tu vrei să placi celor din jur! Cu toate ca vremea si vremurile te influenţează negativ şi treci printr-o perioadă mediocră, fă în aşa fel ca să nu fie vizibil pentru anturaj. Oricum, te simţi excelent, nu-i aşa?  

VĂRSĂTOR  Se aşteaptă de la tine să rezolvi unele probleme, la serviciu, sau acasă. Nu sunt grele, dar ţin de abilităţile tale tehnologice. Poate ceva legat de computere? Vezi tu despre ce este vorba!

Este ceva pe elementul apa – care element iti este favorabil in aceasta perioada, chiar dacă tu eşti semn de aer. Se spune că aerul combinat cu apa dă şampanie! Pe de alta parte Jupiter din Leu face ca toate lucrurile mari, importante, de anvergura – să întarzie sau să iasa puţin ciobite – influenţa lui Saturn din Săgetător în opoziţie cu Luna. Adica socoteala de acasa nu se potriveşte cu cea din târg! Mai sunt inca doua-trei situatii care evolueaza bine – poate nu chiar cum te asteptai, dar cu putin efort, poţi să reuşeşti.

PEŞTI  Ai un surâs şi o atitudine dezarmantă. Chiar cei care vor să-ţi reproşeze ceva, schimbă vorba! Afacerile personale sunt destul de bine aspectate. Cineva aşteaptă un răspuns, dar nu te grăbi!

Totuşi, nu te îndulci la proiecte noi, mai ales în domenii aiurea, elitiste sau foarte tehnologice, eventual de computere, de înaltă tehnologie. Este şi un aspect ilegal, sau juridic, în toată povestea asta, dar este pe termen foarte lung şi nu este major. Sfaturile stelelor sunt să nu faci promisiuni şi să nu rişti nimic în această perioadă. Este doar o zi, trece şi este bună în ale domenii. Este o zi din multele pe care o să le mai ai. Amână, dacă poţi!