Perls spune că nu e nevoie de un test genetic pentru a afla când va muri cineva! În continuare, însă, răspunsul la această întrebare depinde mult de factori precum greutate normală, lipsa viciilor, meditaţia şi găsirea unor metode a ţine sub control stresul. Importante pentru o viaţă lungă sunt şi conexiunile sociale, afirmă omul de ştiinţă.
 
Cei interesaţi de speranţa lor de viaţă trebuie să răspundă la întrebări legate de istoricul medical al familiei, obişnuinţe ce ţin de igienă, cum ar fi folosirea aţei dentare, programul de lucru şi nu numai. În total sunt 40 de întrebări şi nu durează mai mult de 10 minute pentru a răspunde. Aplicaţia se numeşte Living to 100 Life Expectancy Calculator.
 
La final, după ce află vârsta aproximativă la care vor muri, primesc şi sugestii legate de ce pot face pentru a o schimba în bine. Genetica şi istoricul medical al familiei contează, dacă vrei să trăieşti 100 de ani, însă cât de bine îmbătrâneşti e un aspect aflat în mâinile fiecăruia dintre noi. Iar de noi depinde să trăim până la 90 de ani, afirmă omul de ştiinţă.