"Termopanele şi caltaboşii ne-au făcut de râs"

"Termopanele şi caltaboşii ne-au făcut de râs"

Destul de absentă din peisajul campaniei electorale, fostul ministru "independent" al justiţiei şi candidat PDL la euroalegeri Monica Macovei susţine că Adrian Năstase şi Decebal Traian Remeş au făcut România de râs cu termopanele şi caltaboşii. Ministrul PSD Victor Ponta i-a reproşat că este o "pârâcioasă" şi că este sponsorizată de Ionel Manţog, cercetat pentru acte de corupţie.

Monica Macovei a spus, ieri seară, la Realitatea Tv, că "cei care au luat termopane şi caltaboşi" au adus grave prejudicii României, pe plan european, şi a reluat criticile la adresa partenerilor de guvernare ai PDL. Ea a afirmat că social-democraţii au obstrucţionat justiţia prin refuzul de a aproba ridicarea imunităţii parlamentare în cazul fostului premier Adrian Năstase.

Candidatul PDL a susţinut că, din acest motiv, PSD poartă responsabilitatea pentru rapoartele Comisiei Europene care au criticat ţara noastră din cauza întârzierii refromei în justiţie."Este imoral şi mincinos să vreţi să vorbiţi despre justiţie” i-a spus Macovei ministrului PSD pentru Realţia cu Parlamentul.

Cine pe cine pârăşte

Ne puteți urmări și pe Google News

"Doamna Macovei, alături de domnul Tokes, sunt agenţi anti-români", a ripostat Ponta. Reprezentantul PSD a adăugat că Monica Macovei "ori aberează, ori minte”, comentând că dosarele la care face trimitere aceasta sunt "nişte nimicuri" inventate. El a sugerat că tocmai activitatea procurorilor care ua instrumentat cazurile repesctive ne-a făcut de râs în faţa Europei.

Disputele dintre cei doi au avut şi accente de genul unei polemici şcolăreşti. Victor Ponta a acuzat-o pe Macovei că "pârăşte pe la Bruxelles". "Dacă noi ne-am lua după ce pârăşte doamna Macovei pe la Bruxelles şi pe la prieteni pe acolo, probabil am vinde România cum îşi doreşte doamna Macovei. Eu spun un lucru pe care l-a spus Adrian Severin în numele întregului PSD: atâta timp cât în cadrul CE, pe baza unor instrumente, cozi de topor din România, suntem ţinuţi la uşă, ba că avem bască, ba că n-avem bască..." a susţinut Ponta.

Campioana luptei anticorupţie, sponsorizată de Manţog Ponta şi-a continuat atacul afirmând că cea care pozează în campioană a luptei anticorupţie este sponsorizată de Ionel Manţog în campania pentru PE, cunoscut persoanj certat cu legea."Domnul Ionel Manţog v-a plătit campania! (...) E şeful de campanie al PDL pe Gorj. Ştiţi bine că v-a plătit afişele!", a acuzat-o Ponta pe Macovei.

"Domnul Manţog a fost trimis în judecată de DNA, cercetat în două dosare, cel puţin unul, în timp ce eu eram ministru al Justiţiei, ceea ce arată că era un DNA care şi-a făcut treaba, atât cu privire la Adrian Năstase, cât şi la Ionel Manţog", a încercat să se justifice Monica Macovei.

Ionel Manţog (fost secretar de stat, fost director în cadrul CN a Lignitului Oltenia) a fost trimis în judecată în data de 6 septembrie 2006 pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care luare de mită, fals în declaraţii, abuz în serviciu în formă calificată. Potrivit unui raport al Iniţiativei pentru o Justiţie Curată, care prezenta stadiul dosarelor de corupţie, după primele două termene, de amânări ale procesului, procurorii au cerut strămutarea dosarului de la Tribunalul Gorj, deoarece soţia lui lucra la această instanţă, iar judecarea acestuia a fost ulterior amânată de mai multe ori.