Evenimentul Zilei > Actualitate > Teoria conspirației legată de Covid-19. Explicațiile lui Arafat
Teoria conspirației legată de Covid-19. Explicațiile lui Arafat

Teoria conspirației legată de Covid-19. Explicațiile lui Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că au apărut mai multe teorii ale conspirației în legătură cu coronavirusul. Și oameni care se îndoiesc de existența COVID-19.

 

El le-a spus celor care cred în așa ceva că în acest caz s-a întâmplat „un lucru extraordinar”, că „americanul, rusul și chinezul” s-au pus de acord să comploteze împotriva propriilor populații.

Arafat a spus că acum îi este mai greu să-i explice unui om obișnuit că există coronavirus.

„Oamenii la cât au auzit și la cât au văzut și la câte teorii de conspirații au văzut, care toate pun sub semnul întrebării tot ce se face, sunt mulți care pun semne de întrebare legitime, dar semne de întrebare sunt induse și mulți dintre ei cred deja aceste teorii, că nu e Covid și că noi exagerăm, că de fapt e o conspirație a lui Bill Gates, că e a nu știu cui.

Eu repet pentru ei care nu m-au auzit zicând: dacă e o conspirație, să înțeleagă lumea că s-a întâmplat un lucru extraordinar! Lumea, toate puterile s-au înțeles pe un lucru. Asta înseamnă că a stat americanul, cu rusul, cu chinezul, cu japonezul, cu Europa, cu toată lumea și au făcut o conspirație împotriva populațiilor proprii. Nu a fost așa ceva”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

„Cine crede că așa ceva a fost, este imposibil. A pornit virusul, este pandemie, a fost așteptat un astfel de lucru, nu discut despre originea virusului și de toate speculațiile de acolo. Până nu avem alte probe, mergem pe ideea mutației, care a fost la fel la gripa spaniolă, acum 100 de ani aproximativ. Avem o problemă serioasă cu care se confruntă tot mapamondul.

Nu trebuie politizată, pentru că riscul pierderii încrederii populației în autorități care gestionează acest lucru este că, la momentul în care avem nevoie de colaborarea populației la modul real, să nu o avem. Și factura va fi foarte mare și va fi în vieți de oameni”, a mai afirmat Arafat.