Cum arată TOPOARELE AMERINDIENE care fac din UCIGAŞII lui Osama bin Laden o echipă LETALĂ | GALERIE FOTO 

Europa modernă s-a format abia în urmă cu 5.000 de ani, când migraţiile în masă din sudul Rusiei şi Georgia au adus cu ele limbi noi şi o cosmetizare genetică pe bătrânul continent, conform Daily Mail.

Migratorii s-au stabilit în teritoriile care aparţin astăzi Franţei, Germaniei şi Olandei şi au adus cu ei arta prelucrării metalelor, dialecte care au pus bazele celor mai multe limbi europene, precum şi o mutaţie genetică ce îi ajuta să tolereze consumul laptelui de vacă.

„Studiul nostru reprezintă prima cercetare genomică la scară largă, care a avut loc vreodată asupra populaţiilor antice. Am analizat genomul a 101 de indivizi. Am analizat de două ori mai mulţi indivizi decât au fost cercetaţi până acum. Rezultatele ne arată compoziţia genetică, iar distribuţia oamenilor în Europa şi Asia este un fenomen surprinzător de târziu, vechi de doar câteva mii de ani”, a declarat geneticianul Eske Willerslev, care a făcut parte din echipa de cercetare.

Migratorii au înlocuit populaţiile care trăiau din vânătoare şi care se stabiliseră, anterior, în nordul Europei. Descoeprirea ar putea genera speculaţii propagandistice prin care specialiştii Kremlinului ar încerca să demonstreze că strămoşii europenilor sunt populaţiile ruseşti.

Un alt studiu, publicat la începutul acestui an, a demonstrat că migratorii din zona aflată între Marea Neagră şi Marea Caspică au purtat cu ei genele staturii înalte în nordul şi centrul Europei.


  DEZASTRU iminent! Vine SFÂRŞITUL LUMII şi JUDECATA DE APOI şi nimeni nu va scăpa de asta. Până şi NASA a luat atitudine