Evenimentul Zilei > Actualitate > Teo Peter jr. ameninţă cu proteste în timpul Summitului NATO
Teo Peter jr. ameninţă cu proteste în timpul Summitului NATO

Teo Peter jr. ameninţă cu proteste în timpul Summitului NATO

Familia fostului basist al trupei Compact Teo Peter ia în calcul varianta organizării unui protest, în perioada 2-4 aprilie, în timpul Summitului NATO.

Teo Peter jr. a arătat ieri că, astfel, vrea să-i atragă atenţia preşedintelui George W. Bush asupra urmărilor tragicului accident în care a fost ucis tatăl său. La mai bine de trei ani de la tragicul eveniment, familia artistului aşteaptă încă dreptatea promisă de oficialii de la Washington.

„Au trecut doi ani de la pronunţarea sentinţei mizerabile a Tribunalului militar american: Van Goethem (puşcaşul marin care a provocat accidentul) a fost declarat nevinovat, pentru că nu s-a putut dovedi că tatăl meu se afla în acel taxi. Nu cred că trebuie să fim luaţi de proşti de nimeni. Din păcate, Van Goethem nu mai poate fi judecat niciodată, nicicum şi tot ceea ce am primit până acum din partea autorităţilor americane a fost indiferenţă“, a declarat Teo Peter jr.

El aşteaptă încă despăgubirile morale pe care Departamentul american al Apărării ar trebui să le plătească pentru uciderea tatălui său. „Cuantumul acestor compensaţii băneşti ar trebui să reprezinte indicele de respect al americanilor faţă de noi şi faţă de România“, a adăugat acesta, precizând că, prima ofertă făcută de americani, în 2005, a fost de 11.500 de dolari pentru întreaga familie, iar cea de-a doua a venit în 2006: 16.500 de dolari. „Nu am primit nimic. Van Goethem nu a spus nici măcar «pardon » familiei noastre. Mi se pare extrem de grav faptul că oficialii americani tratează cu indiferenţă şi intervenţ iile preşedinţiei şi ale Guvernului României“, a conchis fiul artistului.