Tentativă de phishing la Millennium Bank

Tentativă de phishing la Millennium Bank

Hackerii au „reciclat” modelul folosit în tentativa de phishing asupra clienţilor Bancpost şi l-au aplicat şi posesorilor de carduri emise de portughezii de la Millennium Bank.

Zeci de premii instant surpriză, premii constând în vouchere, care pot fi folosite la achiziţia de produse cosmetice, DVD Playere şi laptopuri, bani sau, marele premiu, o maşină, toate aceste „nade” au fost aruncate în apele internetului de hackerii, în speranţa că vor reuşi să păcălească posesorii de carduri emise de Millennium Bank.

Numai că site-ul fantomă a fost blocat rapid.

Tiparul folosit este similar celui utilizat în tentativa de fraudare a conturilor clienţilor Bancpost. Aceştia erau invitaţi să dezvăluie numărul de card, data expirării, precum şi codul PIN, prin completarea unor secţiuni de pe un site-fantomă. Lista premiilor puse la bătaie în cele două concursuri organizate de hackeri este identică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atenţie însă! Angajaţii băncilor nu vor cere niciodată date confidenţiale prin intermediul poştei electronice sau la telefon. De asemenea, doar titularul cardului cunoaşte codul PIN, acesta fiind generat automat de sistemul electronic. În cazul în care clienţii au suspiciuni că informaţiile privind cardul sau contul lor bancar au fost dezvăluite, trebuie să se adreseze de urgenţă unui ofiţer bancar.