Un grup de unionisti a fost agresat de vorbitori de limbă rusă chiar în momentul în care depuneau flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, potrivit publika.md. Ciudat este faptul că sediul Guvernului este păzit de mai puțini polițiști faţă de cei care asigurau paza zilele trecute.

Manifestanţii au strigat un slogan care este atât de familiar în România: “Nu minţiţi poporul cu televizorul!” În cadrul protestelor antiguvernamentale, unii participanţi scandează lozinci antiguvernamentale, iar alții sunt chemați să susțină Guvernul și actuala clasă politică.

Manifestaţiile au loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi este organizat de liderii a trei formaţiuni poitice diferite: Andrei Năstase (Partidul Demnitate şi Adevar (DA), Igor Dodon (Partidul Socialiştilor) şi Renato Usatii (Partidul Nostru). Liderii formaţiunilor şi-au chemat susţinătorii la miting doar cu drapelul Republicii Moldova.

Potrivit agora.md, protestatarii au scandat mesaje precum "Plahotniuc, nu uita, puşcaria-i casa ta", "Iuda", "Unire", şi "Pobeda". În aceste condiţii, o parte a Bulevardului Ştefan cel Mare a fost închisă circulaţiei rutiere.

Având în vedere situaţia foarte tensionată, Înalt Preasfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a îndemnat moldovenii să nu permită instalarea haosului. El a cerut oamenilor să rezolve neînțelegerile într-un mod paşnic şi a menţionat că dreptatea nu poate fi obţinută în stradă cu violențe şi cu dezbinare. Înaltpreasfinţitul Vladimir a rugat creştinii să-şi protejeze copiii şi viitorul familiilor.