România are încă reprezentați de seamă în cadrul celui de-al treilea Grand Slam al anului. În proba de dublu masculin, Horia Tecău și Florin Mergea se vor înfrunta de această dată în penultimul act al întrecerii găzduite de capitala Angliei.

Performanțe uriașe la juniori

În „sferturi”, Horia Tecău, triplu finalist la Wimbledon, în 2010, 2011 şi 2012, de fiecare dată în echipă cu suedezul Robert Lindstedt, și partenerul său Jean-Julien Rojer (Olanda) au dispus de cuplul Marcin Matkowski/Nenad Z i m o n – jici (Polonia/ Serbia), scor 6-4, 6-3, 7-6 (2).


Tecău și Mergea au triumfat de două ori în proba de dublu-juniori de la Wimbledon, în 2002 și 2003


De partea cealaltă, Florin Mergea (campion la simplu și la dublu la Wimbledon juniori, finalist la simplu și dublu juniori la Australian Open, în 2003) și indianul Rohan Bopanna i-au învins pe principalii favoriți ai întrecerii: gemenii Bob şi Mike Bryan (SUA), cu scorul de 5-7, 6-4, 7-6 (9), 7-6 (5).

Cearta le-a adus și despărțirea

Astfel, Tecău și Mergea vor fi adversari, astăzi, în semifinalele turnelui de la Wimbledon. Pe vremea când formau o echipă, cei doi tenismeni români triumfau, în 2002 și 2003, în proba de dublu-juniori, pe iarba londoneză.

Deși în momentul de față fac pereche pentru naționala României de Cupa Davis, Tecău și Mergea au avut în urmă cu câțiva ani un conflict, lucru ce a rupta colaborarea dintre cei doi. „Atunci, eu și Florin călătoream împreună, țin minte că ne antrenam pe un teren de iarbă sintetică, mi-a plăcut mult încă de la început pentru că făceam serviciu-voleu, câştigam multe puncte cu serviciul, mi s-a potrivit”, a declarat Tecău, pentru GSP. „Mă simt extraordinar aici (n.r. – Wimbledon), mai ales că am câştigat de trei ori aici. E un sentiment plăcut să revin. Să câștigi Wimbledonul era ca și cum ai deveni acum numărul unu în lume”, a spus Mergea, pentru aceeași sursă. Horia și Florin au mai fost adversari în circuitul ATP de cinci ori, echipa celui dintâi impunându- se de fiecare dată.