Evenimentul Zilei > Actualitate > Taylor Swift, cântăreaţa care a câştigat cei mai mulţi bani în 2011
Taylor Swift, cântăreaţa care a câştigat cei mai mulţi bani în 2011

Taylor Swift, cântăreaţa care a câştigat cei mai mulţi bani în 2011

Taylor Swift a câştigat 35,7 milioane de dolari în 2011, mai mult decât Adele, Britney Spears şi Katy Perry la un loc, scrie Hollywood Reporter.

Conform topului realizat de Billboard, Swift este în fruntea clasamentului celor 40 de cântăreţi care au câştigat cei mai mulţi bani în 2011. Mare parte a veniturilor cântăreţei provin din turneul său, din care a obţinut până acum peste 88 de milioane de dolari, numai în Statele Unite. În 2011, artista a câştigat din concertele sale 29,8 milioane de dolari. În plus, deoarece a compus toate piesele de pe ultimul ei album, "Speak Now", sume importante de bani au venit din drepturile de autor. 
Pe primele locuri ale topului realizat de Billboard mai sunt şi U2, Kenny Chesney, Lady Gaga, Lil Wayne, Bon Jovi, Sade, Celine Dion, Jason Aldean şi Adele. Formaţia U2 s-a clasat pe al doilea loc în top datorită concertelor sale impresionante şi foarte bine cotate, câştigând în 2011 32,1 milioane de dolari.
Adele, în ciuda problemelor sale medicale şi a anulării concertelor din toamnă, a intrat în Top 10 pe ultimul loc datorită vânzării impresionante a albumului său, "21". Lady Gaga, pe primul loc în top anul trecut, s-a clasat anul acesta pe locul patru, cu 25,3 milioane de dolari, cu cinci milioane mai puţin decât veniturile din 2010. Topul realizat de Billboard include veniturile obţinute de artişti în Statele Unite din turnee, vânzări de albume şi drepturi de autor, dar nu şi sponsorizările şi vânzările de materiale promoţionale. 
Billboard remarcă lipsa artiştilor dance din acest top, curentul dance fiind într-o continuă creştere. Ei spun că programul de turneu al artiştilor care "nu se numesc Tiësto include multe concerte de club, iar capacitatea acestor locuri este prea mică pentru a genera banii pe care îi aduc concertele în arene". De asemenea, foarte mulţi artişti se concentrează pe turnee internaţionale, veniturile lor fiind cu mult mai mari dacă ar fi luat în calcul şi acest lucru.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: