Taxa pentru prima inmatriculare, dezbatuta de guvern

Taxa pentru prima inmatriculare, dezbatuta de guvern

Problema taxei pentru prima inmatriculare va fi transata astazi in cadrul unei intalniri dintre ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, si ministrul mediului, Sulfina Barbu.  

"Va avea loc o intalnire maine intre ministrul mediului si ministrul Finantelor legata de acest subiect, iar in urma acestei intalniri veti fi informati in legatura cu analiza, perspectiva pe care o avem la nivelul guvernului si masurile care sunt luate", a declarat ieri purtatorul de cuvant al executivului, Oana Marinescu.

Potrivit acesteia, in cadrul sedintei de ieri nu s-a luat nicio decizie cu privire la taxa pentru prima inmatriculare auto, desi Executivul European a decis sa inceapa o ancheta interna pentru aceasta problema, pe motiv ca introducerea taxei incalca legislatia Uniunii Europene. 

Taxa pentru prima inmatriculare a fost introdusa de la 1 ianuarie 2007 si este diferentiata, in functie de capacitatea cilindrica a motorului, gradul de poluare si vechimea masinii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, pentru o masina Euro 3 cu vechime de sase luni si cu o capacitate cilindrica mai mica de 1.600 cmc, proprietarul este nevoit sa plateasca taxa de inmatriculare de 612 euro, in timp ce pentru o masina cu o capacitate mai mare de 3.000 cmc, taxa este de 6.240 de euro.

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) a comunicat ieri ca sustine taxa si i-a acuzat pe toti cei care se opun acesteia ca "slujesc unor interese particulare", ca si cum APIA ar reprezenta interesul statului.