Evenimentul Zilei > Actualitate > Tavan prăbuşit într-un mall din Timişoara
Tavan prăbuşit într-un mall din Timişoara

Tavan prăbuşit într-un mall din Timişoara

Tavanul unui culoar de la Iulius Mall Timişoara s-a prăbuşit astăzi în jurul prânzului.

O bucată de zidărie, mai mare, a căzut peste o terasă la care se aflau, potrivit martorilor oculari, aproximativ zece persoane. Din fericire, ele au reuşit să fugă la timp de pe terasă, astfel încât nimeni nu a fost rănit.
Imediat, locul a fost încercuit de angajaţii însărcinaţi cu paza mall-ului. La locul incidentului au sosit echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat şi ale autorităţilor în construcţii, iar o anchetă a fost demarată.
"Apa s-a acumulat şi au avut loc infiltraţii"
Din primele informaţii, se pare că bucata s-a desprins în urma infiltraţiilor provocate de ploile foarte puternice din ultimul timp.
Pe imaginile surprinse de amatori în momentul surpării tavanului se vede cum curge apa prin spaţiile eliberate de corpurile de iluminat. “Din cauza precipitaţiilor din ultimele zile apa s-a acumulat şi au avut loc infiltraţii, astfel că o parte din tavanul de la etaj s-a desprins astăzi”, a declarat Consuela Doboş, purtătoarea de cuvânt a Iulius Mall Timişoara. Este vorba practic de un tavan fals, din plăci de gips-carton.

Tavanul prăbuşit la mall-ul din Timişoara
Foto: Adrian Pîclişan

Tavanul picat face parte din al doilea corp al mall-ului, parte inaugurată în noiembrie anul trecut. Iulius Mall Timişoara a fost deschis în 2005, iar în urmă cu doi ani au fost demarate lucrările la extinderea lui.
În acest moment, după o investiţie de 60 de milioane de euro, cu  o suprafaţă construită  de 177.613 mp şi una închiriabilă  de 64.215 mp, acesta este mallul cu cele mai multe spaţii comerciale din România. În acest moment, Iulius Mall Timişoara funcţionează normal, iar echipele de constructori ale centrului comercial sunt deja la lucru, înlocuind tavanul căzut.