Portarul Ciprian Tătăruşanu a fost "mitraliat" după înfrângerea (scor 0-1) suferită de Steaua joi seară, în faţa olandezilor de la Twente, în manşa-tur din "16"-imile Ligii Europa la fotbal. Primul care l-a pus la zid pe goal-keeper a fost patronul Gigi Becali, iar după el au urmat antrenorul Ilie Stan, dar şi preşedintele Helmut Duckadam.

"Ai doi metri, mai mare ruşinea să iei gol din scăriţă!"

"Tătăruşanu a dormit în poartă. Ai doi metri, mai mare ruşinea să iei gol din scăriţă! Ce căuta el acolo? Nu se concentrează. Mie îmi place mai mult Stanca, dar Ilie Stan a zis să-l bage pe Tătăruşanu, că e portar de naţională", a tunat fostul oier, la sfârşitul meciului cu batavii.

Antrenorul Ilie Stan crede şi el că portarul Stelei a greşit la gol: "Dacă Tătăruşanu rămânea în poartă, Ola John prelua mingea şi se ducea către buturi, îi era greu să-l dribleze pe Geraldo într-un duel unu la unu".

"Tătăruşanu e foarte degajat. Îşi vede de treaba lui, se antrenează, iar dacă banii îi intră în cont la timp, nu e afectat de critici, ca alţi jucători", a spus şi Helmut Duckadam, care l-a taxat şi cu alte ocazii pe "Tătă", care însă nu se consideră vinovat pentru gol.

"Ţeţe" Moraru are altă variantă

Dumitru Moraru, fostul portar al echipei Dinamo şi al naţionalei, crede că Ciprian Tătăruşanu are partea lui de vină la golul primit de Steaua, dar, spre deosebire de alţi contestatari, nu uită să amintească faptul că toată faza a plecat de la luftul lui Andrei Prepeliţă. Or, de regulă, portarii nu stau ţintuiţi între buturi, în momentul în care mingea se află în posesia coechipierilor.

"Tătăruşanu a greşit şi el la gol, dar vina cea mare îi aparţine lui Prepeliţă. Greşeala lui Ciprian este că a ieşit din poartă mai mult decât ar fi trebuit. Era bine să iasă 2-3 metri şi să se oprească. Aşa, olandezul l-a prins în mişcare şi l-a lobat", a declarat "Ţeţe" Moraru pentru EVZ.

"Tătăruşanu e foarte degajat. Dacă banii îi intră în cont la timp, nu e afectat de critici.“
Helmut Duckadam, preşedinte de imagine la clubul de fotbal Steaua

Citiţi şi:

  • Vai Steaua noastră! Becali: "Tătăruşanu a dormit în poartă!"
  • Presa olandeză e drastică: "Steaua nu şi-a putut depăşi posibilităţile"