Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, despre votul privind MRU la SIE: Vreau să cred că este numai o defecţiune de parcurs
Tăriceanu, despre votul privind MRU la SIE: Vreau să cred că este numai o defecţiune de parcurs

Tăriceanu, despre votul privind MRU la SIE: Vreau să cred că este numai o defecţiune de parcurs

După ce marţi UNPR a votat "pentru" numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că vrea să creadă că este numai "o defecţiune de parcurs".
"Ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament, fără îndoială, îmi ridică şi mie nişte semne de întrebare referitoare la modul în care funcţionează coaliţia guvernamentală şi majoritatea. Vreau să cred că este numai o defecţiune de parcurs şi, de aceea, cred că este nevoie ca, odată cu revenirea premierului în ţară, să facem o discuţie foarte serioasă în jurul acestei chestiuni, pentru a vedea cum funcţionează majoritatea până în 2016 şi a evita, pe viitor, situaţii celei de ieri. Situaţia de ieri nu mi pare că este nici emblematică, nici hotărâtoare pentru buna funcţionare a guvernării şi a coaliţiei", a spus Tăriceanu, citat de Agerpres.
 
El a ţinut să precizeze că, în opinia sa, actualul guvern şi actuala coaliţie au pe ce se baza, având rezultate. 
 
"De aceea, nu văd niciun motiv pentru ca, în viitor, să ne punem problema dacă această coaliţie funcţionează, ci mai degrabă despre cum evităm astfel de situaţii să se repete", a mai spus copreşedintele ALDE. 
 
Întrebat dacă, după votul exprimat în Parlament cu privire la numirea şefului SIE, mai are încredere în UNPR şi în Gabriel Oprea, Tăriceanu a replicat: "Nu se pune problema în felul acesta. În primul rând, această întrebare trebuie să i-o adresăm premierului, pentru că PSD este partidul care a generat sau în jurul căruia s-a format actuala coaliţie. Dar, sigur că o discuţie politică va trebui să o avem între parteneri". 
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: