"Am ascultat părerea specialiştilor. Acuzaţiile care sunt în dosarul premierului sunt extrem de subţiri. Premierul nu este acuzat pentru fapte care să se fi desfăşurat în timpul mandatului său. (…) Eu cred că trebuie să acceptăm prezumţia de nevinovăţie. Şi această prezumţie de nevinovăţie a funcţionat şi în cazul actualului preşedinte care, fiind trimis în judecată, a candidat la alegerile de anul trecut. Şi nu numai că a candidat, dar a şi fost ales, tocmai pentru că, bănuiesc, cetăţenii au plecat de la această premiză sau au avut în vedere această premiză de nevinovăţie. Prin urmare, trebuie să funcţionăm, să lucrăm cu aceeaşi unitate de măsură în toate cazurile", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

El a apreciat că ştirea cu trimiterea în judecată a premierului este de impact în străinătate.

"O astfel de ştire sigur că este o ştire care are impact şi nimeni în străinătate nu stă să se uite ceea ce este în spate, dacă acuzaţiile sunt sau nu fondate, dacă sunt solide sau nu sunt. Acolo prevalează titlul ştirii şi cu asta basta. Deci, există un anumit impact şi din acest motiv eu am sesizat că este o responsabilitate deosebită din momentul în care un astfel de dosar se instrumentează la adresa premierului", a spus Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE consideră că dosarul premierului nu trebuia instrumentat în perioada mandatului.

"Aşa cum în perioada preşedintelui Băsescu foarte multe dosare în care el era acuzat au fost date la o parte prin decizia procurorului şef de atunci, domnul Daniel Morar, tocmai pentru a nu afecta prestigiul şi stabilitatea politică, eu cred că şi în cazul premierului unei ţări, mai ales pentru fapte care nu au legătură cu mandatul lui şi care se constituie în acuzaţii extrem de subţiri, ar trebui cântărite cu foarte mare responsabilitate având în vedere consecinţele politice grave pe care un asemenea gest le creează", a adăugat Tăriceanu.