Târgu Mureş, e-oraş cu e-guvernare

Târgu Mureş, e-oraş cu e-guvernare

Ministrul Comunicaţiilor Gabriel Sandu va semna un protocol cu administraţia municipiului Târgu Mureş, care prevede că municipiul va deveni primul oraş digital din lume.

Protocolul a fost semnat în cadrul ceremoniei de învestire  noului prefect de Mureş şi prevede ca finanţarea să fie asigurată în proporţie de 98% de Ministerul Comunicaţiilor. Oraşul va participa cu o cofinanţare de 2%.

"Am dat undă verde unui program naţional care se numeşte e-România, primul protocol pe care îl închei va fi cu oraşul Târgu Mureş şi îl vom extinde ulterior la tot judeţul. Pe acest portal vom avea toate comunele şi oraşele din România, cu tot ce înseamnă istorie, geografie, unitate administrativă, cultură, biserică şi tot ce înseamnă partea de bussines. Din acest portal mare, vom avea partea de e-guvernare, care trebuie să cuprindă absolut toate instituţiile statului. Acest portal îl vom organiza pe patru niveluri, de la nivelul informaţional, până la partea de descărcare şi obţinere de documente, certificate de căsătorie, certificate de deces sau paşapoarte şi buletine", a declarat pentru Mediafax minstrul Gabriel Sandu. Ministrul a precizat că această "digitalizare" este în acord cu Directiva Europeană de Servicii, iar România trebuie să o pună în funcţiune până la sfârşitul anului.