De ani de zile, Nela Secară spune că este târâtă prin tribunale, fără vreo rațiune concretă, ci doar pentru a prejudicia și mai mult starea dosarelor, fapt ce a adus-o într-un punct critic. Femeia a fost la un pas să se sinucidă.

Nela Secară a avut în total nouă dosare. În șapte dintre ele a fost achitată, iar în prezent, mai are două dosare pentru evaziune. Femeia și-a prezentat tragica poveste în direct, la Antena 3:

„Am avut dosare făcute de Parchetul Tribunalul Bihor și procurorul care mi-a făcut aceste dosar a fost propulsat la DNA Oradea, iar de acolo urmărea toate dosarele mele în Instanță. Urmărea aceste dosare și făcea presiuni asupra judecătorilor care intrau în dosarele mele ca Instanța să mă declare vinovată. Deși știa că acele dosare erau insăilate de către el. Aveam mai multe prietene judecătoare și prieteni în posturi importante din județ. Nu făceam afaceri, nu aveam nimic de câștigat din aceste relații”, a declarat Nela Secară.

Starea disperată în care a ajuns Nela Secară a determinat-o să protesteze la Cotroceni și CSM, împotriva intenției de a desființa Secția Specială pentru magistrați.

„Secția Specială este singura luminiță pentru a se face o justiție corectă în această țară”, a precizat victima procurorului din Oradea.