Evenimentul Zilei > Sport > Tadici: „Toți cred că e o mare rușine dacă nu terminăm în primele patru echipe”
Tadici: „Toți cred că e o mare rușine dacă nu terminăm în primele patru echipe”

Tadici: „Toți cred că e o mare rușine dacă nu terminăm în primele patru echipe”

Selecționerul reprezentativei „tricolore” de handbal femimin a tras o concluzie, pentru EVZ, după terminarea Campionatului European.

România nu a repetat performanța înregistrată în urmă cu patru ani, atunci când „tricolorele” au încheiat Campionatul European pe poziția a treia.

De această dată, fetele noastre au terminat turneul final din Ungaria și Croația pe locul al nouălea, fapt ce a stârnit multe controverse.

Cristina Neagu, stea printre stele

La această ediție, Norvegia a cucerit cel de-al șaselea titlu european din istorie, după ce a dispus în finală de Spania, cu scorul de 28-25, însă handbalul românesc și-a dobândit la rându-i o mare jucătoare. Cristina Neagu a fost inclusă în „7-le” ideal și a fost nominalizată cel mai bun inter stânga al Europeanului din acest an, cu 49 de reușite în șase meciuri.

„Evenimentul zilei” a stat de vorbă cu selecționerul Gheorghe Tadici, care ne-a declarat că locul pe care România a terminat acest turneu final nu este unul rușinos. „La astfel de campionate participă toate echipele, nu numai România. Toată lumea consideră că e o mare rușine dacă nu terminăm în primele patru. Dacă de ultimele trei secunde depinde munca depusă de noi, înseamnă că nu merităm nimic”, ne-a spus Tadici.

Pentru echipa națională de handbal feminin a României urmează partidele din play-off-ul Mondialului din 2015. „Tricolorele” vor înfrunta selecționata similară a Serbiei , urmând ca jocurile să aibă loc anul viitor, la data de 6-7 iunie (manșa tur), respectiv 13-14 iunie (manșa retur).

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News