Evenimentul Zilei > Justitie > Sute de angajaţii din Media Pro au dat declaraţii la Poliţie
Sute de angajaţii din Media Pro au dat declaraţii la Poliţie

Sute de angajaţii din Media Pro au dat declaraţii la Poliţie

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor din Poliţia Română au în lucru un dosar în care Adrian Sârbu este cercetat pentru evaziune fiscală. În aceste zile dar şi în perioada următoare, mai mulţi angajaţi din firmele acestuia vor fi audiaţi în calitate de martori, susţin surse judiciare.

Sute de angajaţi ai firmelor care au deţinut Media Pro, aparţinând lui Adrian Sârbu, dau declaraţii în faţa anchetatorilor în dosarul în care omul de afaceri este acuzat de evaziune fiscală, potrivit Activenews. Primii chemaţi au fost angajaţii de la Mediafax care au declarat în scris că au fost transferaţi în câteva rânduri d epe o firmă pe alta, susţin surse din cadrul anchetei care au fost confirmate de unii angajaţi din trustul Mediapro. Pe lângă angajaţi din Pro TV, Publimedia şi Mediafax, ar putea fi chemate şi vedete ale trustului. Au fost vehiculate numele lui Lucian Mândruţă sau Andi Moisescu, care au precizat, însă, pentru EVZ, că nu au primit nicui un fel de citaţie pentru a se prezenta la Poliţie. În aceeaşi situaţie este şi Cristian Tudor Popescu care a precizat pentru EVZ: ”Eu mă aflu acasă, în papuci şi sunt răcit. Nu am primit nici un fel de citaţie”, a declarat editorialistul.

Însă, susrse din poliţie susţin că nu mai puţin de 700 de foşti sau actuali angajaţi ai grupului de presa Mediafax ar urma să fie interogaţi la Inspectoratul General de Poliţie din Bucureşti.

Potrivit Activenews, procurorul de caz i-a chemat la audieri pe toţi cei care au semnat, în calitate de beneficiari, contracte cu cateva firme, printre care se află SC RETAIL EUROPE CONSULT SRL, SC EASTFIELD PROD SRL sau PRODUKTIV COMPLET MANAGEMENT SRL. Chiar dacă oamenii scriau pentru publicatiile Mediafax acest lucru nu era specificat pe contractul de Drepturi de Autor, însă atât ziariştii cât şi anchetatorii ştiu că în spatele acestor firme de apartament se află Adrian Sârbu. Se pare că mogolul media nu a platit niciun impozit sau taxă pentru aceste contracte timp de mai mulţi ani, prejudiciind bugetul statului cu câteva milioane de euro.

Recent, premierul Victor Ponta declara că Adrian Sârbu a încercat să-l convingă să-l ajute să scape de problemele pe care le are cu Fiscul.

Adrian Sârbu este bănuit că se afla la conducerea reţelei din care fac parte mai multe firme conduse de omul de afaceri şi care a provocat statului un prejudiciu estimat la peste 26 de milioane de euro.

Aleria Management, una dintre firmele lui Adrian Sârbu, ar fi creat un prejudiciu de aproape 5 milioane de lei, potrivit România TV. La aceasta, se adaugă şi Apropo Media, dar şi Publimedia Internaţional, cu prejudiciu care s-ar ridica la peste 22 de milioane de lei.

Vizate de percheziţii sunt si firmele Mediafax Grup si Mediafax S.A. Prejudiciul pe care il estimeaza anchetatorii in cazul celor doua firme este de 55 de milioane de lei.

Percheziţii au avut loc şi la studiourile din Buftea. Anchetatorii au intrat marţi dimineaţă să ridice documente pe care să le folosească mai târziu în ancheta din acest dosar de evaziune fiscală.

Prejudiciul total se ridică la 20 de milioane de euro, făcut prin achiziţii fictive de bunuri sau de prestări servicii fictive. Totul era tranzacţionat prin mai multe firme fantomă.