Două persoane au fost deja inculpate în Franța, sub suspiciunea de a-i fi asigurat jihadistului belgiano-marocan Abdelhamid Abaaoud, presupusul 'creier' al atacurilor, un apartament la Saint-Denis, o suburbie din nordul Parisului. Dar acești infractori fără anvergură nu par să fi fost implicați în pregătirea sau să fi participat direct la atentatele care au îndoliat Franța și au creat o vie emoție în lumea întreagă.

În Belgia, opt persoane au fost inculpate și încarcerate în cadrul anchetei privind atentatele din 13 noiembrie, iar un belgian a fost arestat în Turcia.

Ancheta franceză, încredințată unui complet de șase judecători în antiterorism, o premieră în Franța, a permis indentificarea a șase din nouă atentatori din zona Stade de France, de la sala de concerte Bataclan și din cadrul comandoului care a tras asupra clienților din baruri și restaurante pariziene. Este vorba de cinci francezi și de Abdelhamid Abaaoud, despre care se crede că a inspirat mai multe atentate sau proiecte de atacuri în Europa.

Rămân necunoscute numele a doi din cei trei atacatori sinucigași care s-au aruncat în aer lângă Stade de France, veniți din Siria cu pașapoarte false odată cu valurile de migranți care au inundat Europa, precum și al unei a treia persoane care, se pare, a participat la masacrul de la terasele pariziene înainte de a se arunca în aer după o săptămână, împreună cu Abaaoud și verișoara acestuia, în asaltul poliției din 18 noiembrie la Saint-Denis.

Salah Abdeslam, un francez de 26 de ani, suspectat de a fi avut cel puțin un rol-cheie în logistica atentatelor, vizat de un mandat internațional de arestare, se află în continuare în libertate.