Supravieţuirea triburilor, subiect de documentar

Supravieţuirea triburilor, subiect de documentar

De astăzi, pe Discovery Channel, Ray Mears ne arată cum se descurcă oamenii în condiţii extreme, în serialul "Tehnici de supravieţuire".

Serialul documentar "Tehnici de supravieţuire", o producţie BBC şi Discovery Channel, este o creaţie a prezentatorului Ray Mears. În fiecare marţi, de la ora 21.00, telespectatorii vor viziona câte două episoade din această serie.

În primul episod, Mears îşi pregăteşte rucsacul şi pleacă să exploreze stilul de viaţă al oamenilor din locuri aparent ostile traiului. El descoperă aici faptul că, trăind în locuri neprimitoare şi periculoase, indigenii folosesc cu multă atenţie toate resursele naturale.

Săgeata cu vârf otrăvit

Ne puteți urmări și pe Google News

În Namibia, Ray arată cum e viaţa în zona Kalahari, unde predomină seceta, cum se confecţionează săgeţile cu vârf otrăvit şi arta de a da de urma antilopelor. În Indonezia, intră în contact cu băştinaşii Naului care prind peşti cu beţe de bambus.

Mears porneşte şi pe urmele lui Genghis Khan, supravieţuind condiţiilor impuse de stepele mongole. Ajunge apoi în jungla din Amazon, unde analizează stilul de viaţă a tribului Senama, apoi ia parte la o vânătoare în Tanzania. Carne de emu şi furnici

Coasta Coromandel (India) este un alt punct pe harta călătoriei sale. Seria tehnicilor de supravieţuire se încheie în Deşertul Central Australian, unde un trib de aborigieni îi prezintă o dietă bazată pe carne de emu şi furnici.