Suporterii au „interzis“ la meciurile de Cupa Davis

Suporterii au „interzis“ la meciurile de Cupa Davis

Federaţia nu se dezminte: i-a lăsat pe dinafară pe spectatorii de rând la întâlnirea România-Franţa, pentru a le face loc în sală „pilelor“.

Suporterii români care doresc să urmărească meciul de tenis România - Franţa, din turul I al Grupei Mondiale din Cupa Davis, trebuie să transpire serios pentru a pune mâna pe bilete. Partidele dintre români şi „cocoşii galici“ se vor desfăşura la Sala Transilvania, de la Sibiu, care are o capacitate de numai 1.900 de locuri. Fanii elevilor lui Florin Segărceanu nu au însă rezervate nici măcar 10 la sută dintre locurile arenei! Ilie Năstase, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a recunoscut că pentru acest duel se vor scoate la vânzare numai 150 de bilete, cu mult sub cota primită de oaspeţi, dar şi de federaţia internaţională! Comercializarea biletelor va începe pe 1 februarie, la sediul FRT, dar şi la Sibiu - oraşul organizator. Francezii, mai multe bilete decât fanii români! Ilie Năstase, preşedintele FRT, a încercat să detalieze ieri criza de bilete, dar numărătoarea sa a fost făcută după principiul „două la primărie, două la prefectură“. „Sala are 1.900 de locuri. 500 le dăm federaţiei franceze, 500 sunt pentru federaţia internaţională. Aşa s-au strâns 1.000. Mai trebuie să mai dăm la sponsori, la cluburile de tenis şi de aceea nu rămân multe bilete“. Celelalte sunt păstrate probabil, ca şi în alte cazuri, vezi meciurile cu Belarus (2005) sau Elveţia (2004), pentru clientela politică şi diverşi sponsori, care însă niciodată nau ocupat în totalitate locurile păstrate de oficialii FRT. „«Polivalenta» poate pică la un cutremur“ „Nasty“ a recunoscut că disputarea meciului la Sibiu s-a decis deoarece costurile organizării vor fi suportate de oficialităţile locale şi de sponsori. „La Sibiu jucăm cu derogare de la federaţia internaţională. Asta e, dacă n-avem nicio sală de peste 4.000 de locuri... Am vrut să punem scaune la Sibiu, s-o facem de 2.300 de locuri, dar nu se mai putea circula printre rânduri“, a spus Năstase. Cel mai mare tenismen din istoria ţării a explicat de ce Sala Polivalentă „Ioan Kunst Ghermănescu“ nu a mai fost aleasă, deşi are peste 4.000 de locuri şi corespunde, măcar din acest punct de vedere, normelor internaţionale.

„«Polivalenta» nu e asigurată. Nu s-a mai uitat nimeni la ea de 12-15 ani. Nu ştiu dacă rezistă la un vânt puternic sau la un cutremur. Sala de la Sibiu e nouă, e dată în folosinţă doar de câţiva ani“, a adăugat Ilie Năstase. „Nu facem nicio şmecherie. Şi eu vreau să avem cât mai mulţi suporteri, care să ne încurajeze, dar n-avem condiţii. Aşa a fost şi la meciul cu Belarus jucat la Braşov. Acolo aveam o singură tribună mică pe o parte a sălii“, a încheiat Năstase. OBICEI VECHI Fanii, buni doar la ananghie Situaţia creată înaintea partidei România - Franţa, din Cupa Davis, nu este o noutate. Suporterii români au trecut deseori prin astfel de umilinţe, chiar dacă a fost vorba de meciuri de tenis sau de fotbal. Federaţia Română de Fotbal a dat cele mai mari „ţepe“ de acest gen. Înaintea fiecărui meci important al echipei lui Mutu şi Chivu a existat penurie de bilete. Partida România - Olanda, din preliminariile Europenelor, a fost precedată de o bătaie de joc fără margini a oficialilor FRF. Aceştia au anunţat că 4.000 de bilete au fost oprite pentru sponsori. Fanii au format cozi cu noaptea în cap, dar biletele scoase la vânzare s-au epuizat în zece minute!

Acelaşi scenariu este pe cale să se repete şi la comercializarea biletelor pentru meciurile de la turneul final din Austria şi Elveţia. Mircea Sandu a anunţat că doar 55 la sută dintre cele 18.000 de bilete pentru cele trei partide vor fi scoase la vânzare, restul fiind păstrate pentru sponsori şi „familia fotbalului“. În schimb, la patriotismul fanilor se face apel de fiecare dată când sunt jocuri fără miză sau momente dificile, în care echipa are nevoie de susţinere morală.

Ne puteți urmări și pe Google News