Ştefan Bănică Jr. lansează un imn pentru naţională

Ştefan Bănică Jr. lansează un imn pentru naţională

La doi ani de la ultimul album, cântăreţul a intrat în studio pentru un nou material discografic.

Ştefan Bănică Jr. a intrat în studio pentru a pune la punct cel de-al 13 lea disc al său, unul care conţine 11 piese noi, printre care şi melodia "Super Love", care dă şi titlul albumului.

În paralel cu acest material discografic, pe care se găsesc "atât piese de dragoste, cât şi piese cu mesaje sociale şi satire mai acide", Bănică va relua repetiţiile la teatru, pentru "Cui îi e frică de Virginia Wolf?", de Edward Albee, în regia lui Gelu Colceag. Piesa va avea premiera în toamnă, la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie.

Totodată, Ştefan Bănică se pregăteşte pentru un nou sezon al emisiunii "Dansez pentru tine", se gândeşte deja la concertele de Crăciun şi plănuieşte o altă serie de show-uri care ar putea deveni "tradiţionale", programate în luna martie, exclusiv pentru doamne şi domnişoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ: Urmează să-ţi lansezi cel de-al 13-lea album... Ştefan Bănică: Mă bucur că acest an a fost, şi este în continuare, unul plin pentru mine. Referitor la discul "Super Love", de această dată am scos un prim single - "Super Love" - în primăvara acestui an, urmând ca albumul să fie lansat în toamnă.

Va conţine 12 piese dintre care 11 sunt noi, iar cea de-a 12-a este "Super Love". Consider că acest disc exprimă maturitatea profesională la care am ajuns atât eu, cât şi colegii mei de trupă.

Are şi ceva "picanterii"? Primează cântecele de dragoste, precum "Dragostea doare", "Gustul dragostei" sau "Ce frumoasă eşti azi", dar şi câteva cântece de factură diferită, cum ar fi cele cu tentă socială sau piesele satirice cu texte mai caustice. Am câteva cântece la care ţin foarte mult, spre exemplu, "Ce frumoasă eşti azi" - este o piesă care va da tonul concertelor din seria pe care o voi lansa în luna martie, anul viitor.

Va fi un proiect nou, special pentru femei, va fi un concert unplugged în care vom cânta cele mai frumoase cântece de dragoste de pe toate albumele mele. Dintre cântecele cu mesaj social aş aminti "E beznă rău în capul tău", care este o analiză a "vedetelor" din ziua de azi, care ni se bagă pe gât la televiziune, în ziare şi reviste, nişte fete care nu fac nimic, nu spun nimic, pentru care e de-ajuns să-şi pună o vopsea în cap, o pereche de silicoane şi să aibă viaţă amoroasă tumultuasă şi gata, sunt "vedete".

Ceea ce spun acum nu e o răutate, ci o constatare, iar textul exprimă o realitate tristă, tratată cu umor. Prefer să iau atitudine, prin cântecele mele, faţă de ceea ce se întâmplă în jurul meu. Aceasta este, de altfel, şi povestea piesei "Protest" din 2007.

O altă piesă importantă pentru mine, cu mesaj social, este "E dreptul tău", care atrage atenţia asupra realităţii în care trăieşti astăzi şi faptul că tu alegi cum vrei să trăieşti şi ce e bine pentru tine.

Una din strofe face referire, într- un fel, la dispariţia Mădălinei Manole şi a altor artişti plecaţi prea devreme dintre noi. În astfel de momente totul se transformă, din păcate, într-un circ mediatic. Textul spune: "Pleacă- n ceruri un artist/ Ţara brusc s-a şocat/ Dar murise mai demult/ De când l-a uitat".

Cum e cu piesa pentru echipa naţională de fotbal? O lansezi până la urmă? Da, am un cântec pentru echipa naţională de fotbal. L-am scris mai demult, dar nu l-am lansat până acum, se numeşte "România împreună".

Nu întâmplător am ales numele acestui cântec: când avem succes, suntem suporteri, însă când nu mai avem succes, e mai greu să ne susţinem echipa, indiferent de valoarea ei. Sper să vă placă. E pe albumul acesta.

O parte din piesele de pe noul disc vor fi cântate, în premieră, în emisiunea "Dansez pentru tine", care în sezonul din toamnă va avea o distribuţie foarte interesantă, şi apoi la concertele de Crăciun de la Sala Palatului, primele trei concerte vor avea loc pe 16, 17 şi 18 decembrie.

Spuneai că unul dintre cele mai importante cântece e "Super Love". Spuneam asta pentru că piesa "Super Love" a declanşat campania cu acelaşi nume pe site-ul meu oficial www.stefanbanica. ro. Este o campanie gândită în două etape: prima a început odată cu lansarea clipului "Super Love" şi va dura până la evenimentul de lansare a albumului omonim, în toamnă.

Oricine se înscrie până atunci pe site-ul meu www.stefanbanica.ro poate deveni câştigătorul primei etape a campaniei şi va fi invitatul meu la evenimentul de lansare a noului album "Super Love", organizat la Bucureşti, unde va primi primul disc cu autograf şi o excursie de neuitat, în care va pleca împreună cu persoana iubită.

Etapa a doua a campaniei "Super Love" va începe în toamnă, odată cu lansarea noului disc, şi va dura până în decembrie. Înscrierea pe site în a doua etapă se face folosindu-se seria şi numărul unic de pe discul "Super Love". La finalul etapei a doua se va afla, prin tragere la sorţi, câştigătorul Marelui Premiu, un BMW X1, oferit de Automobile Bavaria Group.

Eu sunt cel care va extrage Marele Premiu chiar în timpul Concertului extraordinar de Crăciun transmis la televiziune, dintre cei trei finalişti desemnaţi prin tragere la sorţi cu două săptămâni înaintea concertelor.

Ce vei face în această toamnă? De pe 1 septembrie mă voi întoarce la teatru, unde voi relua repetiţiile la piesa "Cui îi e frică de Virginia Wolf?", de Edward Albee, în regia lui Gelu Colceag, piesă în care joc alături de colega mea Emilia Popescu şi de doi actori tineri foarte talentaţi: Diana Cavallioti şi Costi Diţă. Mă bucur că am avut parte de această provocare. Această montare va fi una dintre premierele stagiunii de toamnă a Teatrului de Comedie.

Va avea loc pe la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie. Urmează mai apoi "Dansez pentru tine", în octombrie, o serie de concerte în ţară care vor promova albumul "Super Love", apoi concertele de Crăciun şi, anul următor, în martie, concertul unplugged special pentru femei.

Aşadar, planurile mele pentru acest an cuprind: noul disc "Super Love", premiera "Cui îi e frică de Virginia Wolf?" la Teatrul de Comedie, emisiunea "Dansez pentru tine", concertele pentru promovarea noului album, reluarea comediei "Desculţ în parc", la Teatrul de Operetă "Ion Dacian", şi concertele de Crăciun.

Despre “Dansez..." cât e realitate, cât e teatru din partea concurenţilor? În primul rând mă bucur că fac parte din acest proiect şi că acum pot spune că văd şi apreciez altfel viaţa, lucrurile. Ca urmare a acestei experienţe, tot ce-mi doresc mai mult pentru mine şi pentru familia mea e sănătatea. Apoi, oamenii trebuie să înţeleagă că cei de acolo, participanţii, îşi expun intimitatea.

E normal ca televiziunea să profite de anumite momente pentru spectacol, pentru rating. Când te înscrii la emisiune ştii de la început la ce să te aştepţi. Până la urmă publicul nu votează numai dansul, ci şi atitudinea şi felul de a fi al concurentului. Cei care reuşesc îşi pot schimba realmente viaţa.

"Prefer să iau atitudine, prin cântecele mele, faţă de ceea ce se întâmplă în jurul meu.", ŞTEFAN BĂNICĂ JR., cântăreţ

DEZVĂLUIRI Prezentatorul show-ului "Dansez pentru tine" a explicat de ce nu trâmbiţează colaborările cu soţia sa, Andreea Marin-Bănică, şi de ce o consideră cel mai bun discipol al lui Valeriu Lazarov

Andreea Marin-Bănică, soţia ta, cu tine, pe aceeaşi scenă... Noi am lucrat de multe ori împreună, ne ajutăm şi ne-am ajutat mereu. Faptul că nu trâmbiţăm când facem asta nu infirmă acest lucru. Încă dinainte de căsătoria mea cu Andreea am admirat-o foarte mult profesional, am avut colaborări şi înainte de a forma un cuplu în viaţa de zi cu zi, cu toate că drumurile noastre din punct de vedere profesional erau separate.

Acum, chiar dacă formăm o familie, suntem, în continuare, două personalităşi distincte, iar ea este un om de televiziune demn de tot respectul, fiind poate cel mai bun discipol al unui mare om de televiziune, Valeriu Lazarov

. Referitor la colaborările noastre, spre exemplu, eu am compus două cântece special pentru două proiecte UNICEF, unde Andreea este Ambasador al Bunăvoinţei. Andreea, la rândul ei, m-a ajutat şi mă ajută atunci când am nevoie de sprijinul ei. Ne susţinem reciproc.

De ce nu amândoi la "Dansez pentru tine"? Eu înţeleg că sunt oameni care ne plac şi care şi-ar dori să ne vadă împreună pe scenă, pentru că suntem un cuplu, în sensul că oamenii îşi formează idei despre cupluri: îşi doresc să vadă cuplurile de pe micul ecran ca fiind cupluri şi în viaţa de toate zilele şi invers.

De exemplu, când jucam în "Liceenii", lumea zicea că eu şi Oana Sârbu ar trebui să fim împreună. Ideea e că formula actuală de la "Dansez pentru tine" s-a împământenit de ani de zile şi funcţionează bine aşa. Să nu uităm că Andreea este şi producător de televiziune, nu doar prezentatoare, şi cred că are o viziune de ansamblu asupra unui show şi ştie exact ce e bine sau nu pentru ea.

Până acum nu s-a pus în mod real problema apariţiei noastre împreună într-un show, nici nu s-ar fi putut, eu fiind prins deocamdată cu proiectul "Dansez pentru tine". Dar, pe viitor, de ce nu?

"Da, am un cântec pentru echipa naţională de fotbal. L-am scris mai demult, dar nu l-am lansat până acum, se numeşte «România împreună». Nu întâmplător am ales numele acestui cântec.", ŞTEFAN BĂNICĂ JR., cântăreţ

ANTICIPARE. Cântăreţul nu va ezita să colaboreze cu soţia sa într-un show FOTO: LIBERTATEA