Sunteţi siguri că aveţi în pahar băutura de pe etichetă? Descoperă ce ravagii a făcut mafia alcoolului în vestul României

Sunteţi siguri că aveţi în pahar băutura de pe etichetă? Descoperă ce ravagii a făcut mafia alcoolului în vestul României

Alcool sintetic era vândut en-gros ca alcool rafinat. 10.000 de euro e prejudiciul la o singură tonă care se vinde într-o oră. Alcoolul sintetic distruge organismul, fiind extrem de toxic.

Zeci de mascaţi de la trupele speciale au luat pe sus mai multe locuinţe din Timiş, Arad, Bihor şi Alba, în căutarea membrilor unei reţele care alimenta piaţa neagră cu alcool. Până la această oră poliţia a descoperit patru tone de alcool contrafăcut, la Timişoara şi Arad. În toate cele 12 locaţii vizitate de mascaţi, se găseau depozite clandestine, alimentate cu cantităţi mari de alcool, susţin surse din cadrul anchetei. Tonele de alcool contrafăcut produse la distileria clandestină din Arad ieşeau pe uşa fabricii în butoaie de 1.000, 500, respectiv 200 de litri, spre depozitele din cele patru judeţe. De aici, alcoolul era preluat de persoane care aveau posibilitatea să îl îmbutelieze şi să îl eticheteze, după care era pus la vânzare în pieţe şi magazine, susţin aceleaşi surse. Alcool de sinteză vândut ca alcool rafinat din cereale Potrivit anchetatorilor, o distilerie clandestină a fost descoperită de poliţiştii timişoreni, la Arad. De aici intrau pe piaţă, în cele patru judeţe, zeci de mii de litri, susţin poliţiştii care au deschis un dosar penal pentru evaziune fiscală şi contrabandă cu alcool. Aceleaşi surse confirmă faptul că indivizii produceau alcool şi apoi îl vindeau pe piaţa neagră. "Este vorba de un dosar de evaziune  fiscală şi contrabandă cu alcool. Activitatea reţelei a fost monitorizată şi urmărită timp de trei luni", explică Emil Andrei, ofiţerul de presă al Poliţiei Timiş. Afacerea reţelei era simplă: produceau alcoolul la Arad, apoi, ca să nu bată la ochi, îl aduceau în depozitele clandestine din cele patru judeţe, după care era vândut en-gros spre cei care îl îmbuteliau şi abia apoi era pus pe piaţă.

Reţeaua acoperea tot vestul ţării Marţi dimineaţă la ora 7.00, mascaţii timişoreni au descins în 12 locaţii. Patru dintre adresele căutate sunt în Timişoara, unde, susţin anchetatorii, ar fi capii reţelei. Celelalte opt persoane implicate în reţea trăiesc în Arad, Alba şi Bihor. La această oră au loc percheziţii. În urma acestora urmează să se stabilească prejudiciul. Cele patru tone de alcool descoperite deja reprezintă un prejudiciu la bugetul de stat de 30.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News