Evenimentul Zilei > Actualitate > Suntem codaşi la reciclare
Suntem codaşi la reciclare

Suntem codaşi la reciclare

Românii au reciclat doar 1% din gunoiul pe care l-au produs în 2008, restul fiind aruncat la groapa de gunoi, arată ultima statistică dată publicităţii astăzi de Eurostat.

Acest punct procentual ne poziţionează pe penultima poziţie din clasamentul european, ultima aparţinând vecinilor bulgari care nu au reciclat deloc deşeurile municipale. Prost la capitolul reciclare mai stau Cehia cu 2% şi Lituania, Malta şi Slovacia cu câte 3%.

De cealaltă parte, ţările care au reciclat cel mai mult sunt Germania (48%), Belgia (35%), Suedia (35%), Olanda (32%) şi Austria (29%).

Cifrele Eurostat mai arată că fiecare european a generat în medie peste o jumătate de tonă de deşeuri municipale (524 kg/ persoană). Românii au produs 382 kg de gunoi pe persoană.

Recordul cantitativ de deşeuri aparţine danezilor, cu 802 kilograme de deşeuri pe cap de locuitor, urmaţi de irlandezi (733 kg/ persoană) şi ciprioţi (770kg/ persoană).

La polul opus se află cehii, care au produs 306 kilograme de gunoaie pe persoană, polonezii (320 kg), slovacii (328 kg) şi letonii (331 kg).

Procentele la nivelul UE arată astfel: 40% din cantitatea medie de deşeuri a ajuns la groapa de gunoi, 20% – incinerată 23% – reciclată şi 17%- compost.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: