Sulfina Barbu: Pactul USL cu societățile civile, un document rușinos

Sulfina  Barbu: Pactul USL cu societățile civile, un document rușinos

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a criticat pactul USL cu societatea civilă și a cerut retragerea "acestui document rușinos".

"PDL consideră că acest Pact este un afront fără margini la adresa societăţii civile şi, în acest sens, cerem USL retragerea publică a acestui document ruşinos, atât pentru semnatarii lui, cât şi pentru clasa politică în ansamblu. Este nedemn pentru o societate democratică, în plină reformare, să mai fie martora unor astfel de practici renăscute, parcă, din epoca neagră a guvernării Năstase", a susținut Sulfina Barbu.

Potrivit acesteia, socialiştii Ponta şi Antonescu au pus, înainte de toate, banii publici pe masa dialogului. "Considerăm că societatea civilă, prin toate intervenţiile publice ale reprezentanţilor săi, a cerut, întâi de toate, reformarea reală a clasei politice. (...) Răspunsul USL este simplu şi regretabil: bani de la buget şi subordonare politică", a mai arătat Sulfina Barbu. Organizațiile neguvernamentale merită scuze

Ea a susţinut, totodată, că nu i-a auzit pe liderii USL să vină, în ultimii trei ani, cu soluţii concrete de îmbunătăţire a accesului ONG-urilor la proiectele europene şi nu a observat în documentul USL şi angajamente legate de intenţia de sprijinire a unor instituţii, precum ANI sau DNA.

Ne puteți urmări și pe Google News

"PDL îşi exprimă toată încrederea că reprezentanţii societăţii civile nu se vor lăsa manipulaţi de acest mod de a gândi dialogul cu organizaţiile neguvernamentale şi consideră că acestea merită scuze publice din partea lui Victor Ponta şi Crin Antonescu", a mai spus Sulfina Barbu.