"PDL consideră că acest Pact este un afront fără margini la adresa societăţii civile şi, în acest sens, cerem USL retragerea publică a acestui document ruşinos, atât pentru semnatarii lui, cât şi pentru clasa politică în ansamblu. Este nedemn pentru o societate democratică, în plină reformare, să mai fie martora unor astfel de practici renăscute, parcă, din epoca neagră a guvernării Năstase", a susținut Sulfina Barbu.

Potrivit acesteia, socialiştii Ponta şi Antonescu au pus, înainte de toate, banii publici pe masa dialogului. "Considerăm că societatea civilă, prin toate intervenţiile publice ale reprezentanţilor săi, a cerut, întâi de toate, reformarea reală a clasei politice. (…) Răspunsul USL este simplu şi regretabil: bani de la buget şi subordonare politică", a mai arătat Sulfina Barbu.

Organizațiile neguvernamentale merită scuze

Ea a susţinut, totodată, că nu i-a auzit pe liderii USL să vină, în ultimii trei ani, cu soluţii concrete de îmbunătăţire a accesului ONG-urilor la proiectele europene şi nu a observat în documentul USL şi angajamente legate de intenţia de sprijinire a unor instituţii, precum ANI sau DNA.

"PDL îşi exprimă toată încrederea că reprezentanţii societăţii civile nu se vor lăsa manipulaţi de acest mod de a gândi dialogul cu organizaţiile neguvernamentale şi consideră că acestea merită scuze publice din partea lui Victor Ponta şi Crin Antonescu", a mai spus Sulfina Barbu.