Evenimentul Zilei > International > Suedia, ÎN TĂCERE, se pregătește pentru izbucnirea epidemiei Ebola
Suedia, ÎN TĂCERE, se pregătește pentru izbucnirea epidemiei  Ebola

Suedia, ÎN TĂCERE, se pregătește pentru izbucnirea epidemiei Ebola

Bolile mortale și extrem de contagioase ale Ebola au fost anterior preocupări doar pentru câteva țări din Africa Centrală. Astăzi, ca urmare a globalizării și migrației extinse, țări precum Suedia sunt, de asemenea, expuse riscului de a fi lovite de epidemia îngrozitoare. Prin urmare, Blekinge, Halland, Kronoberg și Skåne merg împreună pentru a construi o nouă unitate de izolație în Malmö.

Spitalul Universitar din Malmö construiește o unitate de izolare pentru pacienții cu ebola, transmit rapoartele naționale.  În Regiunea Sudică, există îngrijorare maximă cu privire la pregătirea inadecvată. O erupție a epidemiei este oricând  gata să înceapă, anunţă șeful de operațiuni, Maria Josephson de la Spence University din Skåne.

Unitatea care este planificată a fi gata la sfârșitul anului 2019, va găzdui doar câțiva pacienți cu ebola. În cazul unei contaminări mai extinse, nu va fi suficientă.  Autoritățile naționale din domeniul sănătății au ales să păstreze un profil scăzut asupra discuțiilor despre boli precum Ebola pentru a evita îngrijorarea în rândul cetățenilor. 

Consiliul de Sănătate Regională din Sud a decis, în mare taină, să se pregătească pentru un focar de Ebola – deoarece ei cred că vor fi loviţi mai devreme sau mai târziu.  

Ebola este un virus care provoacă febră hemoragică. Rata mortalității este ridicată și nu există medicamente eficiente sau vaccinuri active disponibile.  Perioada de incubație poate fi de la câteva zile la o lună, ceea ce înseamnă că infecția poate fi răspândită pe scară largă înainte ca oamenii să se îmbolnăveascăm noteză svt.se.