Evenimentul Zilei > Sport > Succes uriaș pentru Ana-Maria Popescu (Brânză)! A devenit campioană mondială la spadă
Succes uriaș pentru Ana-Maria Popescu (Brânză)! A devenit campioană mondială la spadă

Succes uriaș pentru Ana-Maria Popescu (Brânză)! A devenit campioană mondială la spadă

Ana-Maria Popescu (Brânză) este campioană mondială la proba de spadă, în cadrul Cupei Mondiale de Scrimă de la Talinn, Estonia. Ea s-a impus în finală în fața rusoaicei Violetta Kolobova. 

Ana-Maria Popescu (cunoscută și ca Ana-Maria Brânză) a câștigat cu 15-13 la proba de spadă, în fața Violettei Kolobova. În turul I, românca a învins-o pe estonianca Katrina Lehis, cu 15-14, în turul II pe Courtney Hurley, cu 15-9, în optimi pe sud coreeanca Sera Song, cu 15-7, în sferturi pe Nicol Foiletta, din Italia, cu 15-5, iar în semifinală s-a impus în fața chinezoaicei Yiwen Sun, scor 15-14.

Celelalte românce s-au clasat astfel: Greta Vereș – locul 87, Amalia Tătăran – 91, Denisa Barosan – 126, Alexandra Predescu – 169, Bianca Benea – 179.

Vitrină plină cu medalii pentru Ana-Maria Popescu

Pentru Ana-Maria Popescu (34 de ani), următorul concurs din calendar este programat în perioada 10-12 ianuarie 2020, care se va desfășura la Havana, în Cuba.

  • Ana-Maria Popescu are în palmares o medalie olimpică la Olimpiada de la Rio din 2016. În urmă cu 3 ani, a cucerit alături de echipa cea mai importantă distincție. La Olimpiada din 2008, a cucerit argintul, la individual.
  • La Campioantul European, Ana-Maria Popescu are în palmares 7 medalii de aur dintre care 6 la echipe și una la individual.
  • La Mondiale, Popescu are două medalii de aur, ambele la echipe.