Evenimentul Zilei > Actualitate > Subprefectul Sălajului, prins băut la volan. Cum au reacționat polițiștii
Subprefectul Sălajului, prins băut la volan. Cum au reacționat polițiștii

Subprefectul Sălajului, prins băut la volan. Cum au reacționat polițiștii

Subprefectul județului Sălaj, Alexandru Vegh, aflat în stare avansată de ebrietate, a fost implicat într-un accident rutier care s-a întâmplat duminică, în Zalău, capitala județului Sălaj.

Bărbatul se afla în timpul liber când a acroșat bară metalică a sensului de mers. Din fericire, în urma impactului nimeni nu a fost rănit. Polițiștii l-au testat cu un alcooltest pe supbrepefct, iar acesta a indicat o valoare de 1,15 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Ulterior bărbatul a fost dus la Spitalul Județean de Urgență din Zalău pentru a i se preleva mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele subprefectului băut, oamenii legii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului.

Potrivit presei locale, Alexandru Vegh, de profesie inginer, a fost angajat timp de 15 ani — de la absolvirea facultății, în 1989 și până în 2004 – al producătorului local de țevi fără suduru Tenaris Silcotub Zalău. În 2004 a fost numit subprefect al județului Sălaj, pentru ca o scurtă perioadă să fie inspector guvernamental, iar mai apoi, în perioada 2010-2012, a deținut funcția de prefect al județului. În perioada 2012-2016, Vegh Alexandru a ocupat un fotoliu de senator de Sălaj din partea UDMR.

El a preluat, pe 29 noiembrie 2019, conducerea Instituției Prefectului, după plecarea prefectului Florin Florian. Acesta din urmă a înaintat Ministerului Afacerilor Interne o cerere privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului.

Potrivit IPJ Sălaj, duminică, la ora 13.34, un bărbat din municipiul Zalău, în timp ce conducea autoturismul pe strada Simion Oros, din Zalău, a acroșat o bară metalică. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie  de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii continuă cercetarea pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul  sub influența alcoolului sau altor substanțe.