Evenimentul Zilei > Actualitate > Subcomisar arestat pentru mită
Subcomisar arestat pentru mită

Subcomisar arestat pentru mită

Un subcomisar de poliţie din oraşul arădean Pecica a fost arestat în această dimineaţă, într-un dosar instrumentat de către procurorii DNA – Serviciul Teritorial Timişoara. Poliţistul Virgil Vasile Crişan este acuzat de trafic de influenţă sub formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, pe 19 iulie 2010, poliţistul a pretins şi a primit, de la două persoane denunţătoare, în suma de 1.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad şi în special asupra procurorului de caz, astfel ca fratele uneia dintre persoane să nu fie arestat.

În acea zi fratele denunţătorului fusese reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi instigare la dare de mită, iar a doua zi a fost arestat preventiv, în pofida promisiunii făcute de subcomisar. Pe 16 august, subcomisarul Crişan a mai pretins 3.000 de euro pentru a interveni pe lângă un judecător de la Curtea de Apel Timişoara, în ideea punerii în libertate a celui arestat. Cu banii luaţi şi ruda în arest, arădenii s-au dus la DNA să-şi caute dreptatea.

Curtea de Apel Timişoara a hotărât arestarea preventivă a inculpatului Virgil Vasile Crişan pentru 29 de zile. În cauză se mai efectuează acte de urmărire penală şi faţă de o altă persoană, complice la infracţiunea de trafic de influenţă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: