Conform proiectului media, primul sezon va conţine zece episoade, prezentând conflictul iscat între omenire şi o civilizaţie extraterestă. Povestea este expediată tocmai în secolul XXVI.

Aşa cum arată agenţia Reuters, citată de Agerpres, jocul video lansat de Microsoft în 2001, având tematică SF şi militară, denumit „Halo”,  a avut un succes unriaş pe mapamond, fiind utilizat de peste 77 de milioane de copii şi tineri. Venitturile realizate din vânzarea acestui joc se ridică la mai mult de cinci miliarde de dolari.

Din acest joc au apărut şi o serie de produse derivate, precum cărţi desenate şi jucării.

Practic, generaţia copiilor din anii 2000, cei care au jucat acest joc video, va fi probabil aceeaşi care acum, după ce a crescut, va vedea serialul de televiziune, de data asta cu actori în rolul personajelor din joc.

Filmările vor debuta în 2019. Compania deţinută de Steven Spielberg, Amblin Television, va fi coproducător al serialului.

Industria jocurilor video din SUA are o cifră de afaceri de peste 35 de miliarde de dolari pe an. Până în prezent, cinematografia şi televiziunile de peste Ocean au mai creat producţii pe baza unor jocuri. Sursele de inspiraţie au fost, de pildă, "Lara Croft Tomb Rider", "Assassins Creed" şi "Warcraft".

 

 

Te-ar putea interesa și: