Un studiu din 2010, publicat în Journal of Sex Research, arată că diferenţele între ceea ce îşi doreşte un bărbat şi ceea ce îşi doreşte o femeie după o noapte serioasă de "tăvăleală" sunt cât se poate de semnificative.

"Majoritatea cercetătorilor şi psihologilor s-au concentrat pe studiile care arată ce se întâmplă înainte de actele sexuale, ce atrage un partener de celălalt, prin ce metode se iniţiază un act sexual şi mai puţin pe ceea ce se întâmplă ulterior", a declarat Susan Hughes, profesoară de psihologie şi coordonator al studiului.

Printre altele, studiul relevă faptul că bărbaţii simt nevoia să sărute şi să fie sărutaţi mai degrabă atunci când iniţiază o partidă de sex, în timp ce femeile simt nevoia să fie sărutate în special după ce partida s-a consumat.

În altă ordine de idei, sărutările de după sex semnifică pentru bărbat doar o "poartă de acces" spre următoarele partide de sex, iar pentru femei reprezintă o consolidare a relaţiei.

Bărbații simt nevoia să fie recompensați după sex
Dacă pentru ele discuţiile pe care le au înainte de a face sex sunt mult mai importante decât cele de după, pentru bărbaţi s-a constatat că importanţa discuţiilor este la fel indiferent de momentul în care au loc.

De departe, una dintre cele mai interesante concluzii ale studiului este că bărbaţii simt nevoia ca după sex să aibă activităţi care să îi facă să se simtă oarecum recompensaţi. Mai exact, bărbaţii vor ca după sex să bea alcool, să fumeze, să mănânce sau chiar, în unele cazuri, să aibă parte de o nouă partidă de sex.