Aurelian Giosan a pus la punct un plan  care-i permite să iasă sistematic din închisoare, ba chiar să își dea întâlnire, la instanță, cu o tânără condamnată și închisă într-un alt penitenciar.

Potrivit Cancan, sunt cel puțin 200 de dosare deschise la diferite instanțe din România de către studentul  Aurelian Giosan. Tânărul invocă fel de fel de motive pentru a deschide procesele și a fi chemat la ele. Printre altele, a contestat în mai multe rânduri pedeapsa primită pentru omor, a invocat că ar fi extrem de bolnav și nu mai poate sta în închisoare sau – nici mai mult nici mai puțin – a cerut să fie eliberat condiționat, deși este condamnat pe viață.

Aurelian Giosan se află închis în prezent în Penitenciarul Mărgineni, județul Dâmbovița. De aceea și cele mai multe dintre dosarele pe care le-a deschis sunt înregistrate în acest județ. Tot Canca a identificat însă procese deschise de studentul criminal și la Iași, județul său de baștină, în Ploiești sau în județul Constanța.

De menţionat că, prin sentinţă, Giosan a fost obligat şi la plata unor daune de 500.000 de euro. Conform anchetatorilor, în dimineaţa zilei de 9 noiembrie 2015, în jurul orelor 5.45-6, doi studenţi din camera 23 a căminului C4 din complexul Târguşor Copou, situată deasupra celei în care a avut loc crima, au auzit „zgomote înfundate, ca de lovituri“, venind dinspre camera 49, locul crimei. La un moment dat, studenţii au auzit şi expresia „taci, mă!“, după care lucrurile s-au liniştit, iar ei s-au culcat. În jurul orelor 6.45-6.50, un tânăr de la etajul 1 a strigat după ajutor după ce a văzut că din camera 49 ieşea fum.

Întreaga poveste a acestui student criminal care-şi bate joc de justiţia românească o puteţi citi AICI.