Studenţii medicinişti criminali, condamnaţi

Studenţii medicinişti criminali, condamnaţi

Îşi vor petrece următorii 16 ani din viaţă după gratii. Tribunalul Timiş a pronunţat astăzi, în jurul orei 14:00, sentinţa în cazul celor doi studenţi medicinişti, care în toamna anului trecut au omorât cu sânge rece un ţigan şi l-au tranşat, ascunzându-i cadavrul într-o valiză.

Astfel, Carmen Bajan şi Sergiu Florea, ambii în vârstă de 21 de ani, au devenit de astăzi criminali cu acte în regulă. În 31 iulie 2009, cei doi l-au întâlnit pe Trifu Scrottu, în vârstă de 65 de ani, pentru o partidă de sex cu fata în căminul Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara, unde aceasta stătea peste vacanţă. Stabiliseră şi tariful: 500 de euro pentru farmecele fetei cu alură virginală.

Pe fondul neînţelegerilor, Trifu a fost ucis cu mai multe lovituri de cuţit, în urma unei încăierări la care a participat şi prietenul tinerei, Sergiu Florea. Potrivit procurorului Mihaela Pop „autopsia a evidenţiat 50 de plăgi lovite şi înjunghiate la nivelul toracelui şi al inimii”.

După ce l-au ucis, studenţii l-au tranşat împreună şi l-au pus într-un geamantan pe care aveau de gând să-l incendieze odată cu Mercedesul ţiganulu, însă nu au reuşit să pornească maşina parcată în faţa căminului. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Umili în faţa sentinţei Completul de judecată al Tribunalului Timiş i-a găsit vinovaţi pe cei doi studenţi de săvârşirea infracţiunilor de omor şi profanare, condamnându-i pe fiecare la câte 16 ani de închisoare. La auzul sentinţei, Carmen Bejan a izbucnit în plâns. Iubitul ei, Sergiu Florea a participat la pronunţare cu capul plecat, de ruşine.

Imediat după pronunţarea verdictului, flancaţi de jandarmi, au părăsit sala de judecată, fără a face declaraţii. Pentru că sunt în arrest de nouă luni, cei doi tineri, care ar fi trebuit să termine facultatea de medicină, au întrerupt anii universitari. Părinţii au aflat detalii despre viaţa ascunsă a copiilor

În tot acest timp avocaţii angajaţi de familiile lor au încercat să demonstreze faptul că omorârea şi tranşarea ţiganului au fost motivate de împrejurări. Au ieşit însă la iveală fapte cutremnurătoare din viaţa celor doi copii cuminţi plecaţi de acasă la şcoală în oraş şi care s-au transformat radical.

De exemplu Carmen, fiinca unor creştini din judeţul Arad a început să se prostitueze în camera de cămin cu ştiinţa prietenului ei, ca să ţină “pasul” cu colegele de facultate cu bani. Sergiu Florea, absolvent al unui liceu teologic, devenise peştele tinerei şi plănuia să îşi cumpere maşină cu banii astfel câştigaţi.  

De asemena, aceştia au fost obligaţi la plata, către familia victimei, a unor despăgubiri materiale în valoare de 35.000 de euro la care  se adaugă daune morale de 120.000 de euro. Sentinţa poate fi atacată cu apel în zece zile de la pronunţare.