Editura Evenimentul si Capital

Studenții de la Politehnica timișoreană învață de la specialiști din top Fortune 100

Autor: | | 0 Comentarii | 161 Vizualizari

Studenții de la Politehnica timișoreană învață de la specialiști din top Fortune 100. Aici a fost inaugurat un nou laborator de tehnică și inovație, care le permite studenților să pună în practică teoria învățată și să fie pregătiți pentru cerințele concrete de pe piața muncii.

Honeywell (NYSE:HON), o companie din top Fortune 100, activă pe segmentul de software-industrial, deschide în cadrul Universității Politehnice din Timișoara (UPT) un laborator care va deservi aproximativ 600 de studenți de la specializarea Automatică si Calculatoare. Investiția facută în acest laborator va permite studenților să-și dezvolte abilitățile tehnice și să fie pregătiți pentru viitoarele cariere.

Laboratorul permite studenților să descopere ultimele tehnologii din domeniu, incluzând echipamente electrice (analizoare logice) și infrastructura IT (18 computere și monitoare). ”Evenimentul se înscrie în cadrul eforturilor Universității Politehnica Timișoara de a asigura, pe de o parte, cele mai bune condiții de studiu pentru studenții săi, iar pe de altă parte absolvenți bine pregătiți pentru a face față cu succes pe piața muncii, în conformitate cu specializarea pe care au urmat-o. Ne bucurăm că aceste eforturi sunt susținute de mediul economic din Timișoara și din zonă, care a înțeles necesitatea susținerii universității în dotarea laboratoarelor de specialitate cu echipamente și aparatură de ultimă generație, care să asigure și partea aplicativă a formării studenților. Încercăm să întreținem o relație cât mai strânsă cu mediul economic și prin stagiile de practică ale studenților la firme sau sprijinul acordat pentru elaborarea lucrărilor de diplomă. Colaborarea cu Honeywell este una foarte bună, încă de la început, iar acum, iată, inaugurăm cel de-al treilea laborator realizat în parteneriat”, a declarat conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, prorector al Universității Politehnica Timișoara.

Parteneriatul companiei cu instituția de învățământ a demarat în anul 2015 cu amenajarea unui laborator în cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, la această investiție adăugându-se laboratorul inaugurat anul acesta in iunie, la facultatea de Electrotehnică si Electroenergetică, programe de internship prin care studenții Universității Politehnica Timișoara și-au putut realiza diplomele de licență în cadrul companiei, precum și organizarea unei vizite la Timișoara a laureatului Premiului Nobel pentru fizică, Dr. Robert W. Wilson, care a susținut prelegeri pe teme științifice și a stat de vorbă cu studenții UPT.

Decizia Guvernului care va INFURIA MILIOANE de romani! Ordonanta TOCMAI a fost aprobata!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI