Biologul Gregorio De Genarro, din Termoli, Italia, şi-a ucis la sfârşitul săptămânii trecute fosta iubită, pe Mirela Mariana Marangoci, o româncă în vârstă de 36 de ani, care muncea de 20 de ani în Peninsulă. Crima a avut loc într-un apartament din Campomarino Lido, pe care cei doi îl închiriaseră pentru o vacanţă "de împăcare".
Presa italiană scrie că de Gennaro şi-a împuşcat iubita în cap, apoi s-a sinucis, trăgându-şi un glonţ în gură. Potrivit anchetatorilor, cadavrele celor doi au fost găsite în patul din dormitor: ea era dezbrăcată, iar el purta doar un tricou. În urma cercetărilor, carabinierii au stabilit că De Gennaro deţinea ilegal arma cu care s-a sinucis şi cu care şi-a împuşcat fosta iubită, un revolver Beretta de calibru 35.
"I-a spus c-o vrea!"
Anchetatorii italieni au mai precizat că asasinatul a fost unul pasional. Din audierile martorilor a reieşit faptul că cei doi se certau foarte des şi acasă, şi pe stradă, iar scandalurile se încheiau deseori cu vizita poliţiştilor. Familia tinerei de 36 de ani, care locuieşte în comuna Banca, judeţul Vaslui, a fost înştiinţată de oribila crimă de către reprezentanţii Consulatului român.
Maria Andrei, mama Mirelei, spune că fiica ei şi italianul erau despărţiţi de ceva vreme. Ea s-a întors în România, unde şi-a găsit repede un nou iubit, un cioban de la o stână. Mirela şi-a deschis şi un bar în localitate, plănuind să rămână în ţară pentru a-şi continua afacerea. "Ăsta, românul, a bătut-o cu ghioaga până s-a scăpat pe ea! A târât-o într-o zi pe scări, a tras-o de păr", a povestit, pentru EVZ, Maria Andrei. Bătaia a fost înregistrată de camerele de supraveghere din barul Mirelei, ea punând la dispoziţie poliţiştilor imaginile. Ciobanul, Ilie Manea, este cercetat acum pentru loviri şi distrugere.
Femeia a mai spus că Mirela s-a dus în Italia, plănuind să stea doar câteva zile, pentru a-şi recupera permisul de conducere, suspendat de autorităţile de acolo: "S-a întâlnit iar cu italianul, i-a spus că o iubeşte, că o vrea. Şi într-o seară m-a sunat o nepoată care e în Italia, că a văzut la actualităţi că fata mea e moartă".
Femeia a mai povestit că Gregorio De Gennaro "era de treabă" şi că vara trecută a venit s-o viziteze la Banca, împreună cu fiica ei: "Se certau şi atunci. A şi bătut-o de două ori. Odată, pe Mirela a adus-o poliţia de la Bârlad acasă, că italianul o bătuse pe stradă, în oraş. Când se enerva, îi spunea «putana» (curvă, n.r.). Şi-atunci avea pistol la el! Fata mea pleca de frică la vecina".
Italianul n-o alinta doar "Pamela". Uneori îi spunea, tot din dragoste, "putana"
Gregorio de Gennaro a fost înmormântat, sâmbătă, de rude şi de prieteni, în timp ce cadavrul Mirelei a rămas la morgă, ca familia şi reprezentanţii Consulatului român să decidă dacă trupul femeii va fi repatriat sau va fi îngropat într-un cimitir din Termoli. "M-au sunat de la ambasadă şi mi-au spus că mă costă 9.000 de euro s-o aduc în ţară! Eu n-am nici pensie, că Mirela mă-ntreţinea pe mine. Nu ştiu de unde să fac rost de bani ca s-o aduc acasă", a mai spus Maria Andrei.
Dansatoare la 16 ani

Pe Mirela Mariana Marangoci, italianul o alinta, duios, "Pamela". Pe reţeaua de socializare Facebook, bărbatul a postat mai multe fotografii indecente ale iubitei sale. Femeia părea însă că-i pozează cu dezinvoltură, mai ales că, în unele imagini, Mirela apărea chiar goală. Aşa cum spune mama sa, "Pamela" a plecat din România când avea 16 ani, iar în Italia s-a angajat într-un club de noapte, ca dansatoare.
Maria Andrei susţine că De Gennaro ştia cu ce se ocupă iubita lui şi, deşi era gelos, Mirela n-a vrut să renunţe la dansatul la bară: "El nu de asta a omorât-o. Mi-a spus nepoata mea că i-a găsit în telefon mesaje de dragoste de la cioban, de la Ilie. Şi el a descifrat ce scrie acolo, că umbla cu dicţionar după el. Ăla ce i-o fi scris … c-o iubeşte, c-o aşteaptă acasă."
Mama tinerei a mai povestit că a vorbit ultima oară cu fiica în urmă cu câteva zile: "Mi-a spus că vin amândoi în România după 15 august. El şi-a lăsat un câine la noi acasă, un Rotweiller, şi le-am spus: «Mamă, să veniţi să vă luaţi câinele, că eu nu mai am ce să-i dau să mănânce!»". Mirela Marangoci avea cetăţenie italiană de aproximativ 10 ani.
Ciobanul Ilie a bătut-o pe Mirela în bar
<iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/8Nx36KDzy9o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>