Străzi reabilitate, găurite din nou

Străzi reabilitate, găurite din nou

Compania de distribuţie a gazelor naturale, E.On Gaz, a solicitat Primăriei Sibiu acordul pentru o serie de lucrări de săpătură pe nu mai puţin de 88 de străzi din oraş. O parte din aceste lucrări vor fi executate pe străzi recent reabilitate integral de către administraţia municipiului.

Lucrările ar urma să înceapă în toamna acestui an şi să fie finalizate anul viitor. "Cea mai mare parte a lucrărilor de investiţii ale companiei noastre este corelată cu investiţiile primăriei în infrastructura stradală, însă există şi situaţii când aceste lucrări nu pot fi corelate, aceasta datorându-se unor factori obiectivi care ţin, în cea mai mare parte, de specificul domeniului de activitate", se scuză reprezentanţii E.On Gaz pentru faptul că vor sparge şi străzi proaspăt refăcute.

Încă o iarnă cu drumuri sparte

Potrivit informaţiilor furnizate de compania de distribuţie a gazelor naturale, investiţiile se ridică la aproape 20 de milioane de lei şi vizează înlocuirea de conducte şi branşamente cu unele din polietilenă. Potrivit legislaţiei locale, lucrările care afectează stratul de asfalt din municipiul Sibiu trebuie refăcute în termen de trei zile de către SC DPC SA, administratorul drumurilor la care unic asociat este Consiliul Local Sibiu. Din experienţa iernii trecute, numărul mare de intervenţii în apropierea sezonului rece poate depăşi capacitatea de lucru a SC DPC, ceea ce va face ca drumurile din oraş să rămână brăzdate de şanţuri până în primăvara lui 2011.

Ne puteți urmări și pe Google News