ARMATA ne-a MINŢIT timp de zeci de ani. Ce sunt, de fapt, OZN-urile pe care oamenii le văd pe cer | GALERIE FOTO 

Nova Cidade de Kilamba se află lângă Luanda, capitala Angolei şi este un complex rezidenţial format din 750 de blocuri de opt etaje. În complex se află şi câteva şcoli, dar şi peste 100 de magazine, conform BBC.

Complexul rezidenţial a costat peste 3,5 miliarde de dolari, are o suprafaţă de 5.000 de hectare şi a fost construit pentru a adăposti 500.000 de oameni.

Preţuri astronomice

Un motiv, însă, pentru care oraşul-fantomă rămâne nelocuit pare să fie preţurile. Apartamentele costă între 120.000 şi 200.000 de dolari, conform unor reclame online citate de BBC. Mai multe surse ale aceleiaşi publicaţii spun că un apartament de trei camere în oraşul din mijlocul deşertului ar costa aproximativ 250.000 de dolari.

Iar preţurile par de-a dreptul ironice, mai ales după preşedintele Angolei Jose Eduardo dos Santos a oferit "proiectul locuinţelor sociale Kilamba".

Conform Fondului Monetar Internaţional, PIB-ul pe cap de locuitor al Angolei este de 5272 de dolari anual, iar preţurile unui astfel de apartament sunt de-a dreptul astronomice chiar şi pentru o persoană cu venituri ridicate.

Care este explicaţia

Angola este una dintre cele mai mari surse de petrol din Africa pentru China. Astfel, mai mulţi experţi în energie, citaţi de Business Insider, au declarat că oraşul a fost construit în aşteptarea semnării unor contracte fabuloase care vor propulsa Angola pe lista celor mai bogate ţări africane.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, cum arată Nova Cidade de Kilamba, oriaşul oraş-fantomă construit de chinezi în mijlocul deşertului.


  Cele 6 minuni ale URSS. Care sunt lucrurile TERIBILE de care ruşii şi-au BĂTUT JOC | GALERIE FOTOTe-ar putea interesa și: