În prezent consilier general în Primăria Capitalei și poreclit „Tudy” de către presa tabloidă, finul lui Tăriceanu a demisionat anul trecut din funcția de viceprimar al Capitalei pentru a nu arunca partidul într-o lumină proastă. În 2011, Tudor Ionescu ajungea pe prima pagină a ziarelor de scandal după ce s-a filmat în ipostaze erotice și filmulețul a ajuns în presă.

Acum, Ionescu livrează în partid un training de „comunicare online” pentru membrii ALDE din toată țara. El a explicat, luni, pentru EVZ, că le dă colegilor din partid sfaturi despre „comunicarea online”, „diseminarea mesajelor”, „gestionarea situațiilor de criză”, „marketing politic” și „planificarea campaniilor electorale”.

Primii învățăcei ai lui Tudor -Tim Ionescu au fost, printre alții, parlamentarii partidului, ne-a relatat acesta, mini-cursurile fiind realizate în baza unui program dezvoltat de Institutul pentru Studii Liberale. Acum partidul trimite periodic de la București, în teritoriu, o echipă care să inițieze toate filialele în tainele comunicării online, echipă din care face parte și purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.

Miza electorală

„Marea majoritate a persoanelor cu vârste cuprinse între 25 – 50 de ani se regăsesc în zona online, tineri antreprenori, oameni de afaceri, adică acea categorie orientată mai degrabă spre valorile liberale, un electorat la care vrem să ajungă mesajele ALDE și al cărui feedback ne interesează”, a declarat Ionescu pentru EVZ. Mesajul-cheie pe care formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu vrea să îl transmită, printre altele, pe Facebook, Twitter, Youtube, este că „ALDE este singurul partid liberal”, ne-a mai declarat Tudor Ionescu.

Tăriceanu, portdrapel

Redistribuirea masivă pe Facebook a mesajelor, comunicatelor și declarațiilor președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este principala sarcină de partid pentru echipa online, au relatat EVZ surse din formațiunea liberal-democrată.

Model pentru tineri

Cea mai recentă rundă de pregătire a partidului a avut loc la Oradea. „Informaţia, comunicarea şi limpezimea ideilor – acesta este mesajul pe care l-am transmis tinerilor noştri. Noi, ALDE, nu ne numărăm printre cei care aruncă catapulte în spaţiul public cu tot felul de idei năstruşnice. Observaţi că nici Călin Tăriceanu şi nici eu, în spaţiul public, nu spunem lucruri pe care a doua zi să le contrazicem sau să le retragem. Cred că politica şi politicile trebuie să meargă împreună”, a spus Vosganian, după întâlnire.