Stolojan se bate cu Tăriceanu şi Geoană

Stolojan se bate cu Tăriceanu şi Geoană

Potrivit sondajului INSOMAR, românii preferă, pentru funcţiile de preşedinte şi premier, tandemul Traian Băsescu (58%) - Theodor Stolojan (24%). Premierul Călin Popescu-Tăriceanu este singurul politician care a obţinut un procent mai mare decât al partidului său (19%, faţă de 16% - PNL). De altfel, când au fost invitaţi să spună cine ar vrea să fie viitorul prim-ministru, fără a li se oferi o listă de nume, 26% dintre respondenţi l-au indicat pe Călin Popescu-Tăriceanu.

El este urmat de Theodor Stolojan (20%) şi Mircea Geoană (14%). La această întrebare, însă, proporţia celor care au răspuns este mică: 33%.

Când însă le este prezentată alegătorilor o listă de persoane, ierarhia se răstoarnă. Theodor Stolojan este preferat de 24% dintre subiecţi, iar Călin Popescu-Tăriceanu de 19%. Procentul lui Geoană creşte până la 17%. Pe locul patru se situează omul de afaceri Ion Ţiriac (13%). La această întrebare închisă proporţia celor care au răspuns este de 54%. În ce priveşte încrederea în politicieni, Traian Băsescu este singurul care înregistrează o cotă pozitivă. El beneficiază de o cotă de încredere de 49%, în raport cu o cotă de neîncredere de 47%, reuşind să mulţumească prin activitatea sa 53% dintre respondenţi.

Pe locul doi se află Theodor Stolojan (32% încredere/62% neîncredere), urmat de Călin Popescu-Tăriceanu (26% încredere/70% neîncredere). Guvernul actual mulţumeşte, prin activitatea sa, 33% dintre chestionaţi, în timp ce activitatea premierului, 37% dintre respondenţi.

Ne puteți urmări și pe Google News