Evenimentul ZileiActualitateStiri pe scurt

Stiri pe scurt

Stiri pe scurt
Fostul şef al CFR, Mihai Necolaiciuc, condamnat pe 23 noiembrie, de Curtea de Apel Bucureşti, la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu, rămâne în penitenciar după ce Tribunalul Constanţa a respins, ieri, contestaţia formulată de către acesta la decizia din urmă cu mai bine de două luni a Judecătoriei Medgidia, prin care instanţa i-a respins cererea de liberare condiţionată, decizia magistraţilor fiind definitivă.

 

  • Marame ţesute din borangic, brodate şi pictate şi costume tradiţionale vechi şi noi vor fi expuse spre vânzare la târgul de vară „Haina ţărănească” organizat de Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, cu ocazia Sânzienelor şi Zilei Universale a Iei, de vineri până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00.
  • Mihai Covaliu, președintele COSR, le-a felicitat pe componentele naționalei României de spadă, după medalia de bronz cucerită la Campionatele Europene de la Tbilisi (Georgia). „Felicitări pentru lecția concentrare, puterea de a forma o echipă închegată și dorința de a învinge pe care au oferit-o Amalia Tătăran, Greta Vereș, Raluca Sbîrcia și Adela Danciu la Campionatele Europene de la Tbilisi. Un mare bravo pentru cele patru sportive, care, fără o experiență prea bogată în competițiile internaționale de la acest nivel”, le-a transmis Covaliu tinerelor „tricolore”.
  • Autoritățile sanitar- veterinare din Botoșani au dispus prelungirea carantinei impuse în localitatea Flondora din comuna Manoleasa, după apariția cazurilor de îmbolnăvire cu antrax la un bărbat de 46 de ani, dar și la două bovine.
  • România va fi reprezentată de dramaturgul Matei Vișniec la Noaptea Literaturii Europene de la Lisabona, care se va desfășura în data de 24 iunie.
  • Un târg de produse tradiționale indiene, de la îmbrăcăminte, bijuterii, obiecte decorative, până la mâncare, mirodenii, băuturi, dar și o serie de spectacole au loc la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, duminică, în ultima zi a „Namaste India” la această instituție.
  • Dezbaterea proiectului de lege a grațierii a fost amânată a doua oară de Comisia Juridică a Camerei Deputaților, stabilindu-se să se organizeze o dezbatere publică pe acest subiect.

Accesează: