„Am citit şi eu în presă că au loc descinderi, care însă nu erau organizate pentru acea zi pentru că nu aveam destui poliţişti disponibili şi fusese amânat câteva zile. Directoarea unuia dintre spitale explica presei, pe bună dreptate, că la ea în spital nu se află niciun poliţist sau procuror. Am fost nevoiţi să facem în grabă câteva echipe care să meargă în acele spitale, ca să nu facem instituţia de râs, dar oricum ancheta a fost prejudiciată grav de acea ştire dată pe surse”, a explicat Mihaiela Moraru Iorga.

Cel mai probabil, este vorba de spitalele Obregia, Bagdasar Arseni, Fundeni şi Alexandru Trestioreanu.

Prejudiciul anunţat pe surse de 2,6 milioane de euro, un singur reţinut

În dimineaţa zilei de 9 iunie 2016, mai multe site-uri de ştiri au difuzat informația conform căreia aveau loc descinderi la aceste instituţii. Numai că, spre exemplu, Carmen Orban, managerul Institutului Fundeni, a explicat presei în acea dimineaţă, după apariţia ştirilor, că la ea în spital nu au loc percheziţii şi că nu este niciun poliţist acolo.

Au ajuns la cele patru spitale în jurul prânzului, după ce toată lumea fusese avertizată de anchetă de o ştire dată pe surse de DNA-ul condus de Laura Codruţa Kovesi. La finalul zilei a fost reţinut doar managerul spitalului Bagdasar Arseni, Bogdan Păltineanu, deşi dimineaţa presa a anunţase că este vorba de o mega anchetă DNA cu un prejudiciu de 2,6 milioane de euro