Stil mafiot la Iași. Dezvăluiri despre execuțiile puse la cale de un raket basarabean

Stil mafiot la Iași. Dezvăluiri despre execuțiile puse la cale de un raket basarabean

Unul dintre cei mai periculoși contrabandiști cu țigări care și-a desfășurat activitatea în Iași și-a bătut cu bestialitatea colaboratorii despre care a crezut că l-au turnat la poliție. Dezvăluirile apar într-un dosar aflat în judecată pe rolul Curții de Apel Iași. Procurorii cred că personajul cu pricina, un raket basarabean, ar fi intenționat să-i lichideze fizic pe cei despre care credea că l-au trădat.

Dosarul se află pe rolul Curții de Apel Iași și vizează gruparea de contrabandiști condusă de basarabeanul Marian Chirilă Plugaru, zis „Căpcăunul“, unul dintre cei mai periculoși interlopi ieșeni, potrivit ZDI.

Deși nu se laudă cu isprăvile sale pe rețelele de socializare și, drept urmare, nu este foarte cunoscut publicului larg, Căpcăunul sau Șarpele, cum mai este cunoscut, a controlat o parte importantă a contrabandei cu țigări provenite din Republica Moldova, având relaţii importante atât în rândul autorităţilor, cât şi a lumii interlope.

În 2015, gruparea sa a fost destructurată de procurorii din Iași care au trimis în judecată nu mai puțin de 34 de persoane. Plugaru a reușit să fugă în Republica Moldova, însă oamenii săi au fost condamnați, într-o primă instanță, la Tribunalul Iași,  pentru o mulțime de infracțiuni, între care dare de mită şi tentativă la omor. Decizia de condamnare nu este definitive, iar procesul s-a reluat la Curtea de Apel.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timpul procesului, au ieșit la iveală informații terifiante despre felul în care Marian Chirilă Plugaru își conducea gruparea și despre cum i-a pedepsit pe cei depsre care credea că l-au trădat poliției.

„Turnătorii” snopiți în bătaie

Potrivit ZdI, pe 11 septembrie 2014, doi dintre oamenii interlopului basarabean au fost prinși de poliție cu peste 10.000 de pachete de ţigări într-o maşină. Bănuind că a fost turnat, două săptămâni mai târziu Plugaru a decis să-I pedepsească pe cei doi. Aceștia au fost chemați într-un bar deținut de un alt membru al grupării și au fost bătute cu sălbăticie de Marian Plugaru și patru complici.

Sesizați de ceea ce se întâmpla, poliţiştii au intervenit, însă când au ajuns nu l-au mai găsit pe capul grupării, acesta fiind ajutat de administrator să fugă pe uşa din spate.

Victimele au depus plângere, în prima fază, dar, ulterior, le-au retras de teamă, unul dintre cei bătuți spunând că ar fi fost lovit de un cal. Chiar și așa, procurorii au considerat că basarabeanul a intenționat să-I omoare pe cei doi, ca să-i pedepsească pentru trădare, astfel încât i-au acuzat, pe el și pe complicii săi, de tentativă de omor.