Editura Evenimentul si Capital

STENOGRAME. Procuror: profesorii de la ASE cresc artificial gradul de absolvire. “Singurul motiv este ca să avem oameni la master, să fie lumea mulțumită!”

Academia de Științe Economice din București.
Autor: | | 5 Comentarii | 2139 Vizualizari

Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE Bucureşti, Iuliu -Cosmin Şerbănescu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, fiind acuzat că a primit bani de la studenţi pentru lucrări de licenţă şi le-a promis acestora note corespunzătoare. Şerbănescu, aflat în arest, a fost trimis în judecată pentru 42 de fapte de luare de mită şi două fapte de trafic de influenţă.

El este acuzat că, având grad didactic de conf. univ. dr., în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări şi reasigurări la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), în perioada ianuarie 2012 - mai 2014, a pretins şi primit sume de bani, cuprinse între 500 de lei şi 500 de euro, de la studenţi sau masteranzi ai FFABBV, în scopul de a efectua un act contrar atribuţiilor de serviciu, respectiv le-a oferit lucrări de licenţă sau lucrări de disertaţie, gata elaborate, în formă digitală, asigurându-i totodată că, în calitate de membru şi al comisiei de licenţă/coordonator al lucrării de disertaţie, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licenţă/ master, arată procurorii.

Cine este procurorul

Procuroarea Denisa Cristodor, cea care a realizat rechizitoriul, atrage atenția asupra unei stenograme, în care unul dintre profesori, Miricescu Emilian Constantin, se plânge că decanul FFABBV i-ar fi spus să ajute studenții pentru a promova. Miza: ocuparea locurilor de la masterat. Denisa Cristodor este procuror în cadrul Secției de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC) din cadrul Parchetului General și a mai făcut o anchetă într-un caz similar. Anul trecut, procurorul a trimis în judecată doi lectori de la Universitatea "Vasile Goldiş" din Arad, Mihaela Pop şi Sorin Fildan, acuzaţi că fraudau examene şi vindeau lucrări de licenţă studenţilor. Anul aceasta, Cristodor a finalizat rechizitoriile în cazul torționarilor Alexandru Vișinescu și Ioan Ficior, dar și în cel al medicului Sebastioan Telbis, acuzat că a pensionat ilegal sute de persoane.

Detaliile rechizitoriului

Din punerea în exploatare a autorizațiilor de interceptare, a reieșit faptul că activităţi pe linia favorizării unor studenţi ai FFABBV care şi-au susţinut examenul de licenţă în perioada 16-19.07.2014 au fost realizate şi de către Miricescu Emilian Constantin conf. univ. dr. la Catedra de Finanţe din cadrul FFABBV şi membru în comisia nr.1.

  • În acest sens, deşi nu au fost relevate aspecte care să ateste faptul că Miricescu Emilian Constantin a solicitat şi perceput studenţilor foloase materiale necuvenite, cel în cauză a admis, în cadrul unei discuţii confidenţiale avute cu Iuliu -Cosmin Şerbănescu în data de 02.07.2014, în intervalul 16.20-16.31 în biroul lui Iuliu -Cosmin Şerbănescu că a elaborat, atât în biroul său, cât şi în mod direct pe laptop-urile unora dintre studenţi, lucrări de licenţă pentru studenţi ai FFABBV, pe care i-a coordonat, spunându-i lui Iuliu -Cosmin Şerbănescu că a realizat acest lucru la presiunea decanului FFABBV, Dumitrescu Dalina. Având în vedere că, în evidenţele publice ale FFABBV, Miricescu Emilian Constantin figurează drept coordonator al lucrării de licenţă doar pentru studentul Voicu M. Petru Andrei, există suspiciuni potrivit cărora, în fapt, profesorul a coordonat realizarea lucrărilor de licenţă şi pentru alţi studenţi (cel mai probabil înscrişi pe listele altor profesori din cadrul FFABBV).

Ce s-a întâmplat la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE, încă de la primele ore ale dimineții! Ce au făcut sute de mii de români

Pagina 1 din 2


Tag-uri: surse, surse2, dw, fanatik, capitalStirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI