Evenimentul Zilei > Sport > „Steluţa“ contra Rapid
„Steluţa“ contra Rapid

„Steluţa“ contra Rapid

După ce au fost împiedicaţi de arbitrul Deaconu să o învingă pe rivala Steaua în derby-ul de joi, giuleştenii încearcă să se răzbune azi pe Gloria Buzău, considerată Steaua II.

Rapid nu are prea mult timp la dispoziţie pentru a-şi reveni din şocul provocat de derby-ul cu Steaua, pe care, deşi era foarte aproape să-l câştige pe teren, l-ar putea pierde la masa verde. Fără să ştie care va fi deznodământul confruntării cu rivala din Ghencea, întrucât Comisia de Disciplină se va întruni abia miercuri, „alb-vişinii“ joacă în această după-amiază la Buzău, împotriva Gloriei.

Înfruntarea se anunţă una extrem de încinsă, echipa buzoiană fiind considerată satelitul neoficial al Stelei şi având în lot mai mulţi jucători care aparţin formaţiei lui Gigi Becali. Întrucât publicul buzoian este cunoscut pentru afinitatea faţă de culorile roş-albastre, iar fanii giuleşteni sunt aşteptaţi în număr mare la meci, organizatorii şi-au luat măsuri de precauţie, urmând ca accesul în stadion să fie permis doar pe baza buletinului de identitate, care va fi solicitat împreună cu biletul de joc.

Îi ironizează pe buzoieni

Rapidiştii încearcă să pună presiune pe adversarii din această după-amiază şi le ironizează statutul de echipă de casă a Stelei. „Am văzut că permit accesul în stadion doar cu buletinul. E o măsură luată împotriva noastră, dar tot timpul păţim asta. Aşa se întâmplă când vine o echipă mare ca Rapid să joace la Buzău. «Steluţa» face şi ea ca sora mai mare, încearcă să ne pună probleme şi în afara terenului“, a atacat Nae Manea, directorul tehnic al giuleştenilor. Partida dintre Gloria Buzău şi Rapid va fi condusă la centru de Istvan Kovacs.

Copos: „Rednic nu mai pleacă“

Fiindcă echipa părea demoralizată în urma incidentelor de la meciul cu Steaua, George Copos încearcă din răsputeri să aducă lucrurile pe făgaşul normal. Pe lângă zbaterile de a obţine rejucarea derby-ului cu rivala din Ghencea, Copos a reuşit să-l întoarcă şi pe antrenorul Mircea Rednic, care îşi anunţase demisia.

„Mircea a fost atât de supărat încât cu greu l-am convins să rămână. Am discutat mai multe ore şi va continua la Rapid“, a declarat Copos. Rednic ar putea pleca însă chiar după partida de la Buzău, în cazul unui rezultat negativ, iar decizia de a rămâne în Giuleşti depinde şi de hotărârea Comisiei de Disciplină. În cazul în care va continua, „Puriul“ va fi demis mai mult ca sigur la vară, Fathi Taher, viitorul patron al Rapidului, dorind un antrenor străin. „Rednic e cea mai bună soluţie acum. La vară rămâne de văzut. E cald, mai iese lumea la plimbare“, ne-a declarat Taher.

ANCHETĂ

Copos spune că a găsit dovada premeditării

Decizia arbitrului Alexandru Deaconu de a opri derby-ul Rapid – Steaua în minutul 73, la scorul de 1-0 pentru giuleşteni, a împărţit suflarea fotbalistică din România în două tabere. De o parte se află cei care susţin decizia arbitrului, iar de cealaltă parte se situează cei care avansează varianta unui act premeditat. Conducerea rapidistă încearcă să acrediteze cea de-a doua variantă, sperând în rejucarea meciului, iar George Copos susţine că are dovada premeditării evenimentelor petrecute joi seară.

„Meciul a fost o făcătură, iar făcătorul este Gigi Becali. Avem proba! Luni vom arăta că totul este doar o făcătură, o premeditare. Arbitrul a fost un actor, se ţinea de cap cu ambele mâini şi, dintr-o dată, a uitat de durere“, a declarat finanţatorul Rapidului. Din păcate pentru Rapid, în tabăra celor care îl susţin pe arbitrul Deaconu nu se află doar steliştii, ci şi Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, care a lăsat de înţeles că, în mod normal, Comisia de Disciplină va decide ca Steaua să câştige cu 3-0.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: