Președintele director general al Societătii Române de Televiziune, Stelian Tănase, a spus în fața Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, că va rămâne la TVR pe toată durata campaniei chiar dacă asupra sa se fac presiuni politice. Mai mult, Tănase a amintit că i s-a promis susținerea PSD până în 2016, ceea ce nu s-a întâmplat și susține că era pregătit să-și depună demisia începând cu data de 1 octombrie, dar presiunile l-au făcut să se răzgândească. „Pe durata campaniei voi rămâne aici, pentru a asigura această echidistanță, pentru că, dacă aș pleca acum, s-ar crea un dezechilibru. Ar fi prea din scurt și evident soluția este aceea ca postul să revină unuia dintre partide. Nu cred că e un secret. Cine are majoritatea în Consiliul de Administrație numește directorul, or acest lucru nu pot să-l fac dacă spun că trebuie să asigur echidistanța și neutralitatea politică a acestei instituții”, a spus Stelian Tănase. „Sunt oameni acolo care vorbesc direct cu șefii dumneavoastră”, a adăugat el.

Invitat ieri la Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, în urma dezvăluirilor făcute, Stelian Tănase a dat cărțile pe față. „Nu pot să reformez televiziunea în contra oamenilor politici”, spune Tănase, care a adăugat și că bănuiește că după alegeri va fi „izgonit”.

Părerile parlamentarilor au fost împărțite. În timp ce Mihai Sturzu și Mădălin Voicu (PSD) l-au sfătuit pe șeful TVR să-și dea demisia, Traian Dobrinescu, Florin-Alexandru Alexe (PNL) și Theodor Paleologu i-au promis susținere.

Blocaj total

„Niciodată această țară n-a trăit ce trăiește astăzi: CNA, SRR și SRTV sunt într-un blocaj aproape total”, a spus Gigel Știrbu. Activitatea CNA este practic blocată, iar „șefa Consiliului petrece mai mult timp la DNA, decât la serviciu”, după cum amintește președintele Comisiei.

TVR fără Campionatul European?

În timp ce politicienii se ceartă pe Televiziune, angajații TVR se tem de ce va urma odată cu mult anunțatele reforme. „Pe culoarele instituției se vorbește că vor fi disponibilizați sute de angajați”, se plânge liderul sindical Dragoș Bocanaciu. Președintele SPUS TV, cel mai mare sindicat din TVR, a dezvăluit și că TVR are mari probleme cu achiziționarea meciurilor din Campionatul European 2016. „3 octombrie este data limită până la care se poate depune oferta CE 2016. Din cauza datoriilor mari pe care TVR le are la EBU și UEFA oferta TVR va fi primită doar însoțită de scrisoare de garanție din partea unei bănci sau o garanție a Guvernului. În caz contrar, Campionatul European se va vedea doar la un post privat care nu are acoperire națională”, a adăugat Bocanaciu.