Temele de cercetare cu care Centrul Alexandru Proca a participat au fost: Microaccelerometre neconvenționale pentru sistemele de ghidaj specifice nanosatelitilor -Stefan Ursu – Colegiul Nicolaie Titulescu, Brasov, clasa a X-a; Tema de cercetare privind contributia in domeniul microchirurgiei – David Nicolaie, Luca Glavan – Colegiul Spiru Haret, clasa a XI-a; Studiul miscarii flagelare din biologie cu aplicatii in mems si micro-robotica – Constantin Alexandru – Colegiul Tudor Vianu, clasa a XI-a; Formularea unei probleme de generare a energiei utilizand  efecte electrocinetice – Daria Radu, Alexandru Abrudan – Colegiul Tudor Vianu, clasa a XII-a.

La sectiunea Engineering Mechanics, Stefan Ursu a obtinut locul 4. Aceasta reusita a Centrului Alexandru Proca este graitoare, tinand cont de faptul ca la competie au participat 75 de tari cu aproximativ 1323 teme de cercetare si peste 2000 elevi.

Stefan Ursu a fost ales dintre elevii participanti pentru a-i pune intrebari savantului Martin Chalfie, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie in anul 2008.

Prin demersurile facute, ICPE-CA isi propune sa identifice excelenta din domeniul cercetarii stiintifice la nivelul elevilor de liceu si, de asemenea, sa construiasca echipe de lucru cu elevi initiati in cercetarea stiintifica.